Passförnyelsebehov och DFA-mötesprocess

I allmänhet är passförnyelse mycket lättare än att söka för första gången. Men är förnyelseprocessen fortfarande densamma under pandemin?

Vi förnyade nyligen våra pass och baserade på vår erfarenhet är det ganska mycket detsamma. Förståligt strikt genomförande av säkerhetsprotokoll observeras och kontorstiden och den dagliga kapaciteten har anpassats för att säkerställa korrekt social distansering. Men annat än det, har inte mycket förändrats.

Välkommen till vår steg-för-steg-guide till DFA Passport Renewal. I det här inlägget delar vi med dig de krav du behöver förbereda, de steg du behöver ta, och några ytterligare påminnelser och tips som du kanske vill komma ihåg. Återigen är detta för förnyelse. Om det är första gången som ansöker om ett pass, kolla den här artikeln istället: Nya Passport Applikationskrav!

Vad är täckt i den här guiden?

Lista över filippinska passförnyelse krav1. Online mötesbekräftelse
2. vederbörligen utförd form
3. Nuvarande pass med fotokopi av Bio Page
4. Personligt utseende
Möjliga ytterligare krav
Om du håller en icke-epassport
Om ditt namn har ändrats
Om sökanden är en minderårig
Om ditt nuvarande pass är förlorat eller skadat

Steg-för-steg filippinsk passförnyelseprocess1. Planera ett möte online.
2. Utför online ansökningsblanketten.
3. Förbättra behandlingsavgiften.
4. Gå till DFA-webbplatsen du valde.
5. Hävda ditt nya pass.

Vanliga frågor (FAQ) Vad är de acceptabla ID: erna?
Hur tidigt kan jag förnya mitt pass?
Jag har fortfarande giltiga viseringar i mitt gamla pass. Kan jag fortfarande använda dem efter att jag förnyat?
Kan jag ansöka i provinsen, även om jag inte är bosatt där?
Behöver alla få ett möte innan du ansöker?
Jag fick inte ett mail när jag säkrade ett möte så jag vet inte mitt referensnummer. Vad ska jag göra?
Kan jag reservera flera mötesplatser för mig själv bara om jag ändrar mig?
Jag kan inte göra det på mitt mötesplan. Vad kan jag göra?
Hur man omställer mitt möte?
Jag saknade mitt möte. Vad kan jag göra?
Jag hittade ett fel på ansökningsblanketten. Kan jag fortfarande ändra det?
Vad ska jag jobba med först om jag behöver få ett DSWD-clearance, pass och visum för en minderårig?
Behöver jag verkligen vara personligen på Passport-webbplatsen?
Hur lång tid tar applikationsprocessen?
Hur många dagar ska jag förvänta mig att vänta på utgåvan av mitt pass?

Fler tips om YouTube ⬇️⬇️⬇️Related Posts:

Lista över filippinska passförnyelsebehov

Det här är kraven på det vanliga passförnyelsen:

1. Online mötesbekräftelse

Du måste säkra din lucka genom att ange ett möte på den officiella hemsidan.

Om du kan, gör det månader före önskat resedatum för att ge dig tillräckligt med ledtid. På grund av den stora volymen av applikationer fyller slots snabbt. Vi kommer att diskutera detta vidare i avsnittet HOW-TO.

2. vederbörligen utförd form

Under utnämningsprocessen blir du ombedd att fylla i ansökningsformuläret så att du inte behöver göra det igen. En länk till din utförda form kommer att skickas till dig via e-post och allt du behöver göra är att ladda ner och skriva ut det (tillsammans med andra bifogade dokument).

Men om du, av vilken anledning, du behöver en tom kopia av ansökningsblanketten, kan du få den här. Du måste skriva ut det på A4-papper.

3. Nuvarande pass med fotokopi av Bio Page

Bortsett från den ursprungliga kopian av ditt nuvarande pass måste du också skicka in en kopia av Bio-sidan.

Vanligtvis finns det fotokopi-maskiner på DFA Center och kopieringstjänster runt området. Bara för att vara säker, få den fotokopierad före ditt mötesplan för att undvika förseningar och slösa tid.

4. Personligt utseende

Alla sökande måste vara fysiskt närvarande på DFA-kontoret på ditt mötesplan.

Förnyelseprocessen medför att du samlar in dina biometrics-data och tar ett foto av dig. För passfotografering, notera rätt klädsel eller klädkod. Färgade kontaktlinser och tillbehör som örhängen, halsband eller andra ansikts piercingar är inte tillåtna under fotografering.

Möjliga ytterligare krav

DFA tillkännagav att födelsecertifikat för passförnyelser inte längre krävs, men det finns några undantag. Du behöver fortfarande presentera ditt födelsecertifikat om:

Du förlorade eller skadade ditt nuvarande pass.

Du håller gammalt brunt eller grönt pass utan fullständigt mellannamn.

Du gör ändringar i din personliga information.

Du ingår i DFA-bevakningslistan.

Beroende på din status eller ditt nuvarande pass är det här andra möjliga ytterligare krav på passförnyelse:

Om du håller en icke-epassport

Om du håller en icke-epassport, ange följande:

Original nuvarande pass

Fotokopi av BIO eller DATE-sidan

Giltigt ID och en kopia (se lista över acceptabla ID i FAQ-sektionen nedan)

Observera att inte alla pass är EPASSPORTS. En Epassport har ett integrerat kretschip ellerMicrochip där biometriska data lagras. DFA började bara utfärda EPASSPORTS 2009. Hur man vet om du har ett e-pass eller en icke-epassport? Så här skiljer du:

EPASSPORT: Det finns ett chipskylt eller ikon på den nedre delen av passets främre lucka.

Icke-EPASSPORT: Det kan vara brunt, grönt, maskinläsbart pass (rödbrun) eller några äldre pass. Det har inte chipskylten eller ikonen på ditt passfrontskydd.

Om ditt namn har ändrats

Ytterligare dokument för att bevisa och stödja namnbytet måste lämnas. Beroende på din situation är det de dokument som behövs. Observera att dessa måste vara PSA-autentiserade.

Äktenskapsförord

Annoterat födelsecertifikat

Annoterat äktenskapskontrakt för att visa ogiltigförklaring / skilsmässa / domstol beställd instruktion

Dödscertifikat av make / maka

Obs! Du behöver inte presentera ditt äktenskapsavtal om du nyligen är gift men du valde att hålla ditt flicknamn.

Om sökanden är en minderårig

För mindre sökande eller de som ansöker om mindre är det de ytterligare kraven:

Bevis på anslutning och / eller förmyndarskap med en (1) fotokopi. Om du presenterar Mindre födelsecertifikat som bevis måste det vara PSA-autentiserat. Ange det ursprungliga födelsecertifikatet som skrivs ut på PSA-säkerhetspapper och en tydlig fotokopia. Om det PSA-autentiserade födelsecertifikatet inte är läsbart, få en kopia från den lokala civila registraren.

Skol ID (om tillämpligt)

Giltigt statligt utfärdat ID för endera föräldern med en (1) fotokopi. Se Lista över accepterade ID i FAQ-sektionen nedan.

VIKTIG! Det personliga utseendet på både den mindre sökanden och antingen förälder (eller auktoriserad vuxen följeslagare) är obligatorisk.

Om endast en förälder åtföljer det mindre, måste äktenskapsintyget presenteras. Om föräldrarna är ogift, måste mamman utföra en särskild fullmakt om hon inte åtföljer sitt barn. Särskild fullmakt utförd utanför Filippinerna måste verifieras av den filippinska ambassaden eller konsulatet i det främmande landet.

Om endera förälder inte kan åtfölja barnet för ansökan, måste en särskild fullmakt utföras av föräldern för att ange och godkänna någon annan att följa med och hjälpa barnet genom ansökan. En kopia av föräldra / s giltigt ID och / eller pass som är kopplat till den särskilda fullmakten eller godkänt stöd och samtycke. Den auktoriserade vuxna följeslagaren måste presentera sitt pass eller det giltiga regeringens utfärdade ID. Se listan över acceptabla ID-nummer ovan.

Om endera förälder inte reser med den mindre, DSWD-clearance och affidavit av stöd och samtycke måste lämnas in. Affidavit exekverad utanför Filippinerna måste konsulieras av den filippinska ambassaden eller konsulatet i det främmande landet. Den auktoriserade vuxna följeslagaren måste presentera sitt pass eller det giltiga regeringens utfärdade ID. Se listan över acceptabla ID-nummer ovan.

Obs! Innan pandemin, minderåriga i åldern sju (7) och nedan behöver inte säkra ett online-möte. De kunde bara gå in och använda den courtesy lane. Men på grund av Covid-19 Pandemic Health-nödsituationen är all courtesy lane service strängt av utnämning endast.

Besök DFA: s konsulära webbplats om du har andra specifika problem och förfrågningar (inget födelsecertifikat, olagligt barn etc.)

Om ditt nuvarande pass är förlorat eller skadat

Oavsett om det är en EPASSPORT eller icke-EPASSPORT, är processen densamma för skadat eller förlorat pass – ny applikation.

Därför måste du skicka kraven på en ny passansökan snarare än kraven för postförnyelseansökan. Kontrollera listan över krav här: Nya applikationskrav!

Men vänta! På toppen av kraven på ny passansökan måste du ange följande:

Förlorade giltiga EPASSPORT
– Polisrapport (engelska). Skicka in originalet och en kopia.
– Affidavit av förlust (engelska). Skicka in original och en kopia.
– Straffavgift: PHP 350
– Ytterligare 15 dagar för clearingprocess

Förlorad utgått EPASSPORT
– Affidavit av förlust (engelska)
– Straffavgift: PHP 350

Skadad epassport
– överlämna skadat pass
– Affidavit of Explanation
– Straffavgift: PHP 350

Anmärkningar: Om du förlorat ditt pass men kunde spara en kopia av det, behöver du längre presentera ditt födelsecertifikat längre, men se till att du tar med den fotokopi med dig.

Besök DFA Consular-webbplatsen eller kontakta DFA direkt om du har andra specifika problem och förfrågningar.

Steg-för-steg filippinsk passförnyelseprocess

1. Planera ett möte online.

Walk-in-sökande är normalt inte tillåtna förutom nödsituationer och speciella fall. Regelbundna och icke-nödsituationer måste säkra sina slitsar genom att ange ett online-möte.

Så mycket som möjligt, gör det månader innan ditt önskade resdatum för att ge dig tillräckligt med ledtid. Nuförtiden, om du försöker säkra ett online-möte, är den tidigaste lediga platsen mer eller mindre två månader bort. För att ge dig en idé, säg att du bestämmer dig för att få ett möte iNovember, den tidigaste lediga platsen kan vara i december, eller om du är otur, januari.

Men om du verkligen är otur, kan det inte finnas fler slots tillgängliga. I det här fallet kan du antingen vänta och försöka igen en annan dag eller hitta en ledig plats i en annan DFA-webbplats.

Hur man ställer in en tid online?

Besök DFA Online Passport Temanment System webbplats.

Läs användarvillkoren och kryssa sedan på rutan. Det betyder att du har förstått villkoren.

Det finns två alternativ: individuell möte och grupputnämning. Välj den som är tillämplig på dig.

Välj ett DFA-kontor / gren. Välj den närmaste du eller den som är bekvämare för dig. Senare kan du ändra den och kontrollera andra grenar om du har svårt att säkra en slits med ditt första val. Tryck på nästa knapp.

Välj ett datum och tid från den medföljande kalendern. Det tidigaste öppna datumet noteras ovanför kalendern. Datumen i grönt är tillgängliga, medan de i röda är fulla.

Den mest utmanande och frustrerande delen är att hitta en ledig plats. Det finns bara många applikationer per dag och slots fylls snabbt. DFA har tagit steg för att förbättra systemet för att betjäna sökande bättre, men det kan fortfarande ta mycket försök att äntligen hitta tillgänglighet. Du kan kontrollera andra grenar eller försöka igen senare.

Du kan också prova några av dessa tips:

Se till att du har en stark Internetanslutning. När slots blir tillgängliga, sitter de lätt av andra sökande. De väntar inte på att ditt nätverk fortsätter.

Lista ner alla dina önskade datum. Detta ger dig fler alternativ om det datum du ursprungligen vill ha är redan full. Detta kommer också att spara tid. Istället för att spendera värdefulla sekunder som väger andra datum har du redan listat de bekvämaste datumen för dig.

Bestämma snabbt. Återigen slår du tid här, så du måste vara avgörande eftersom slots kan tas i en snap. Du ser det datum du vill ha är fortfarande tillgänglig en minut, men då är det borta nästa. Eftermiddagsplanerna är vanligtvis den första som fylls.

Uppdatera sidan. Det finns tillfällen då tillgängliga slots dyker upp av ingenstans. Tja, det kan vara de slots som är reserverade för sökande som misslyckades med att betala inom den tilldelade tidsperioden.

Kontrollera webbplatsen regelbundet. Så mycket som möjligt öppnar DFA ytterligare slots dagligen. Systemet uppdateras regelbundet, så kontrollera webbplatsen från tid till annan för eventuella ytterligare slitsar.

Försök att söka på runt dessa tider: 6:00 – 8:00, 12nn och 21:00. Tillgängliga slots visas vanligtvis vid dessa tider, från måndag till lördagar (utom helgdagar).

Sök andra DFA-filialer / kontor. Det finns sex (6) filialer i Manila: DFA Central (Asaana), DFA NCR North (Robinsons Novaliches), DFA NCR Northeast (Alimall), DFA NCR West (Megamall), och DFA NCR söder (Alabang). Men dessa NCR-grenar löper ut av slitsar riktigt snabbt. Om du desperat behöver förnya ditt pass kan du försöka titta på regionala grenar / kontor.

UPDATE: Förutom de vanliga bearbetningsställena har DFA inrättat tillfälliga Passport-faciliteter (Tops) i Metro Manila som kan bearbeta Passport-applikationer. Dessa är:

– Robinsons Las Pinas
– Robinsons Magnolia, Quezon City
– sm aura, taguig
– Sm Mall of Asia, Pasay
– SM North Edsa, Quezon City

Men vissa begränsningar gäller. Pass som behandlas på någon av dessa toppar kommer att skickas via kurir och lägga till en extra 3 till 5 arbetsdagar. Betalning för toppar är endast via kreditkort eller betalkort! Se till att du har ditt kort med dig när du startar avtalsprocessen.

När du får en lucka måste du avsluta nästa steg inom 20 minuter eller förlora den här luckan.

2. Utför online ansökningsblanketten.

När du har fått en plats, kommer du att styras till nästa steg, som fyller i den fyra-sidiga onlineapplikationsformuläret. Kom ihåg att du bara har 15-20 minuter för att slutföra detta så förbered dig följande information:

Personlig information:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *