Bryta upp med amerikan: en frekvent flygande budgetresenärs fråga

Uppdaterad: 10/10/19 | 10 oktober 2019

Jag gjorde det. Jag gick fram och tillbaka på beslutet under lång tid. Precis som någon som bara inte kunde släppa, fortsatte jag med förhållandet trots att jag visste, djupt ner, det var över.

Men det finns alltid en tipppunkt när du behöver möta verkligheten – och den punkten var när jag insåg att jag bara inte kommer att flyga allt så mycket i år.

Så jag gjorde det: Jag delade slutligen med American Airlines.

Efter år av att vara ägnat åt dem och OneWorld Alliance, betalar extra för flygningar för att jag behöll min status och championerade dem på webben, är det dags att möta sanningen: de har förstört sitt enstaka lojalitetsprogram och ges mig (och i allmänhet alla andra) inget incitament att flyga dem över något annat (crappy inhemsk) flygbolag.

För några år sedan, båda delta och United devalverade sina prisdiagram – som tilldelade färre mil per flygning (om du inte har känt biljetter), vilket kräver mycket mer miles när de löser dem för ett flyg, minimerar förmåner och kräver att kunderna spenderar en viss summa pengar för att behålla sin elitstatus. Deras budskap var klart: “Vi värdesätter dig bara om du spenderar mycket pengar med oss.”

Ändå (delvis på grund av deras fusion med US Airways), höll American ut – ofta ökar fördelarna. Amerikansk aadvantage var en lysande juvel i flygbranschen, lovade av journalister, insiders och konsumenter.

Jag gick ut ur mitt sätt att flyga amerikan eftersom jag kände att min lojalitet värderades. Jag uppgraderades ofta, deras anställda var vänliga, kundservice problemades ofta snabbt, det var lätt att hitta prisstolar, och de var ofta generösa i sina fördelar.

Men under det senaste året har de låt sitt program gå till helvetet.

Vad är det för fel med amerikansk aadvantage?

De behöver nu elitkvalificerande dollar (eqds), men till skillnad från United and Delta, erbjuder de inget upphävande om du spenderar mycket på amerikanska märkesvaror.

De har upped kostnaden för prisbiljetter – mycket.

De har allvarligt minimerade saverbelöningar tillgänglighet. Det är i allmänhet omöjligt att hitta sparare belöningar dessa dagar.

Bekräftade uppgraderingar för någon person men de bästa eliterna är i allmänhet omöjliga. Jag kan inte komma ihåg den sista gången jag fick en uppgradering.

De har slashed miles inkomster på deras partners flygningar.

De prioriterar nu uppgraderingar baserat på status och utgifter (ta det, miljoner mile status folk!).

Hur de beräknar EQDS är ogenomskinlig och inte okomplicerad. En dollar som spenderas är inte en eqd intjänad, även om du köper Full biljettpris och förstklassiga biljetter.

Listan fortsätter. Det har varit så många bloggartiklar skrivna om Demise of AAs lojalitetsprogram som jag bara länkar till dem här, här, här, här, och här. Och här och här också.

Amerikansk aadvantage var det enda som amerikan verkligen hade gått för det. Det var den enda anledningen till att jag flög dem. Visst, deras nya 777 och A321T-plan är trevliga, men även när de renoverar sina gamla plan har de fortfarande massor av sorter som du aldrig vet vilken typ av plan du går på. Det kan vara ett bra och nytt interiör eller det kan vara något som senast renoverades 1987. (Och du vill aldrig komma på ett gammalt amerikanska luftvägsplan – ingen makt, inga TV-apparater och ett äckligt inre) plus, maten i sina lounger Är hemskt (liksom loungerna själva), deras partner är inte lika stora som United, och deras in-flight service / sittplatser / mat är inte lika bra som delta. Jag förlorade miles för en flygningsklassflyg från Paris med AA och det här är maten jag fick:

Vad i helvete är det? Jag anger allvarligt. McDonalds skulle ha varit ett bättre alternativ. (Det smakade som äckligt som det ser ut!)

Jag flyger mycket – över 100 000 miles på över 50 flyg förra året. (Kanske mer. Jag förlorar spår.) Jag är en frekvent resenär – men jag är en billig frekvent resenär. Jag får alltid billiga Economy-Class-biljetter och använd min status och miles för att uppgradera.

Det gör mig till en låg-inkomstflier. Jag spenderar förmodligen $ 6 000-10 000 per år på flyg. Det är mycket av vardagliga standard, men när det är ditt jobb att resa, är du borta till konferenser hela tiden och har lagmedlemmar att boka flyg för, jag tror att jag faktiskt kommer i ganska låg. Och jag spred mig också runt flera flygbolag.

Amerikan kräver nu att jag spenderar $ 6 000 per år på amerikanska ensam för att få mellannivå platina status (det slag som får dig internationell lounge). Jag kommer inte ihåg den sista gången jag spenderade så mycket pengar på ett flygbolag.

Och därmed det nuvarande dilemmaet: Om du är en låg utlåning men fortfarande frekvent resenär, är det meningsfullt att hålla sig ägnat åt ett flygbolag i denna dag och ålder?

Svaret är ett rungande nej.

Som någon som gillar konceptet och förmånerna av lojalitet, säger det mig att säga detta, men om du inte spenderar mycket pengar på ett flygbolag, är lojalitet – åtminstone till flygbolag – ett föråldrat koncept.

De stora flygbolagen i USA värderar inte längre din lojalitet. De är bara tillfredsställandeEIR högutsläppa klienter med djupa fickor – inte deras frekventa kunder. resa 100.000 miles per år, men på bara några billiga biljetter? Stor – det kommer att tjäna dig en klapp på baksidan. Tillbringa $ 20.000 på några billiga biljetter? Den röda mattan rullas ut för dig!

Varför? Eftersom (a) de flyger fullare plan, så behöver inte hantera kunder så mycket, (b) människor shelling ut för förmåner, och (c) de är assholes och ger inte en f ** k … .Because De vet att du inte har några många alternativ, och (d) när X% av vinsten kommer från högre spenders, varför måste de bry sig om låga spenders?

Jag brukade säga att om du kan flyga 50 000 miles eller mer är det värt att fokusera på ett flygbolag och allians eftersom förmånerna är värda extra pris (särskilt de internationella loungerna). Men nu, med de ökade utgiftskraven, minimerade fördelar och övergripande “F U” -inställningsflygbolag, är det inte meningsfullt att ägnas åt ett flygbolag om du inte är en hög utgiftsresenär.

När vi kommer i närheten av årets halvvägs, inser jag att jag för första gången på länge slutar jag i år utan elitstatus. Många av mina flyg till resten av året är Long-Haul International-flygningar – den typ jag alltid använder poäng på så jag kan flyga för gratis i serviceklassen. Mycket av mina betalda, status-tjänsteflygningar kommer att vara billiga inrikesflyg. Med de nya utgiftsbehoven kommer jag helt enkelt inte att kunna uppfylla statuskraven – för alla flygbolag.

Detta har förändrat hur jag flyger.

Nu är det allt om pris.

Jag kommer inte att störa en extra $ 20, $ 50, eller $ 100 för ett flyg för att behålla min elitstatus. Varför måste jag? Flygbolag ger mig inte en anledning till.

Ge mig bara den billigaste flygningen.

Jag flyger Alaska / Virgin, JetBlue och sydväst mycket mer. Dessa flygbolag har inte bagageavgifter, de har vänligare personal, och bättre produkter i flygningar (Hello, gratis port till Gate Wi-Fi på JetBlue!).

Jag tror fortfarande på konsten att ha hacking och som sådan kommer att fortsätta att samla kreditpoäng kort poäng och flygbolag miles så att när det är dags att flyga utomlands, kan jag lösa de miles för stora företagsklasssäten. Jag menar, när du flyger premium, behandlas du välbetald biljett eller inte!

Dessutom håller jag alla flygbolagskortskort med tanke på att de kommer med förmånerna med grundläggande elitstatus, som prioriterad incheckning och ombordstigning och kostnadsfri väska. När du är laddad för påsar och krävs för att gå alla hungerspel för overheadutrymme, är dessa förmåner värda den årliga kreditpoängkortsavgiften.

Flygbolag säger alltid att, med tanke på att konsumenterna flyger på pris, har de inget incitament att erbjuda bättre service eller bekvämligheter. Och det är sant i en utsträckning. Många fritidsresenärer flyger bara på pris. De vill bara gå från A till B på den billigaste biljetten och har mest accepterat att tjänsten blir hemskt.

Men när du skär lojalitetsprogram, gör du frekventa resenärer som jag också bryr sig om pris och du skjuter dig i foten.

För nu har jag inget incitament att gå ut ur mitt sätt att flyga dig. Och den första tjänstepolitiken är det som alltid är billigare för att upprätthålla en kund än att förvärva en ny.

Så, helt enkelt, i denna dag och ålder, det finns ingen anledning att ägnas åt ett flygbolag. Samla frekventa flierpoäng och miles för premiumsäten på de long-haul-flyg (gratis flygningar som är de bästa flygen) och flyga korthotell baserade på pris. Välj vad som är billigt!

Vill du lära dig om poäng och miles?
Sluta betala fullt pris för flygbiljett! Ladda ner vår gratis guide för att resa hacking och lära:

Hur man väljer ett kreditresultatkort

Hur man väljer Miles för gratis flyg och hotell

Är resan hacking verkligen en bluff?

Klicka här Få den kostnadsfria guiden som skickas till dig

Hur man reser världen på $ 50 per dag

Min New York Times bästsäljande paperback guide till World Travel visar dig hur man behärskar konsten att resa så att du kommer att gå av den misshandlade banan, spara pengar och ha en djupare reseupplevelse. Det är din A-Z-planeringsguide som BBC kallade “Bibeln för budgetresenärer”.

Klicka här för att lära dig mycket mer och börja läsa det idag!

Boka din resa: logistiska idéer och tricks
Boka ditt flyg
Hitta ett billigt flyg genom att använda Skyscanner. Det är min favorit sökmotor eftersom det söker webbplatser och flygbolag runt om i världen så du vet alltid att ingen sten är obestämd.

Boka ditt boende
Du kan boka ditt vandrarhem med Hostelworld. Om du vill stanna någon annanstans än ett vandrarhem, använd booking.com eftersom de konsekvent returnerar de billigaste priserna för pensionat och hotell.

Glöm inte reseförsäkring
Reseförsäkring kommer att säkra dig mot sjukdom, skada, stöld och avbokningar. Det är detaljerat skydd om allting går fel. Jag går aldrig på en resa utan det som jag måste använda det många gånger tidigare. Mina favoritföretag som erbjuder den bästa servicen och värdet är:

SAfetywing (bäst för alla)

Försäkra min resa (för dem över 70)

Medjet (för ytterligare evakueringstäckning)

Klar att boka din resa?
Kolla in min resurssida för de bästa företagen att använda när du reser. Jag listar alla som jag använder när jag reser. De är de bästa i klassen och du kan inte gå fel med dem på din resa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *