Santorini, Grekland: en semester från backpacking

när vi anlände till Santorini var det den vanliga hektiska hamnen med människor som skriker för bussar, hytter, hyrbilar, hotell och turer. Vi ignorerade de flesta av dem och kom på bussen till huvudstaden, där vi delade en jam-packad hytt till Perissa där vårt hotell var. Vi hade bokat vår lägenhet på Sandy Villas från Booking.com och när vi kom fram blev vi igen förvånad över kvaliteten på rummen i Grekland.

Det första rummet vi visade var trevligare än de flesta vi har bott i, men erfarenheten berättar att vi alltid ber om att se ett annat rum. Varje hotell visar det värsta rummet först för att försöka spara det bästa för picky kunder. Den vänliga chefen, Sandy, behandlade redan oss som familj och var glad att ge oss det vi tror var det bästa rummet i komplexet.

En 2-nivån med en vacker utsikt över den massiva poolen och de höga klippiga klipporna som bakgrund. För $ 23 / natt var det lätt det bästa valuta för pengarna boende vi någonsin har sett. Komplett med ett kök, balkong, matplats och queen size-säng vi var i himlen. Det är en bra sak vi planerade att stanna 8 nätter här.

Nick njuter av solen i den massiva poolen! Perissa, Santorini, Grekland.Visa av poolen och bergen från vår uteplats. Perissa, Satorini, Grekland. Vår söt lägenhet vi hyrde i Perissa, Santorini Grekland
Santorini är en liten, stenig ö känd för sina solnedgångar, vingårdar och vita tvättade byggnader med blåa kupoltak. Vi hyrde en liten scooter för hela tiden där och hänge sig i hela ön hade att erbjuda. Vi besökte den lilla staden Oia, där de vita och blåa stenstrukturerna spädde sig ner på klippan ner till havet. Vi tittade på solnedgången många gånger och, men inte det bästa vi har sett i våra resor, var de hisnande.

Natt efter natt skulle vi ta vår scooter upp till en annan avskild klippa och tittade på lila, orange och gula moln upplysta himlen när solen sjönk i havet. Vi satte upp lite säte med en flaska vin och några snacks och pratade tills det blev kallt när solen var borta.

Scooting runt Santorini Island, Grekland.

Vacker Santorini ö, Grekland.Enjoying lite vin och en perfekt solnedgång. Santorini, Grekland.
Andra dagar gjorde vi en vinprovning och besökte den lämpliga namnet Red Beach som ligger under höga röda stenklippor och täckt med röd sand. Vi åkte också till en vulkanisk svart sandstrand nära hotellet, och avslappnad av poolen i timmar i slutet. Detta är vår semester från backpacking och vi var helt avslappnad hela tiden.

En natt sandig satt på en stor grill med kyckling och fläskspett, grekisk sallad, vinstocklöv fylls fylld med ris och kryddor, tzatziki, bröd, vin och många andra grekiska läckerheter som jag inte känner till namnet på. Det var verkligen gott och hon gav även dariece och jag en halv pris. Förvänta dig inte halva priset av all din mat, men hon är mycket tillmötesgående till budgetbackpackers. Sandy och hennes familj är väldigt snälla, generösa och rättvisa affärsmän. Vi kom med riktigt bra med dem.

Njut av lite vin på Gavalas vingård på Santorini Island, Grekland.

Svart sandstrand på Perissa, Santorini, Grekland. Vacker röd strand på Santorini Island, Greece.mmm, BBQ Lamb Speglar till middag på Sandy Villas. Santorini Island, Grekland.
Efter att ha spenderat mer än några nätter på något ställe börjar vi falla i en bekväm rutin och någon plats, oavsett hur långt hemifrån, börjar känna sig som hemma. Att göra vår egen mat, dricka vin när vi ville, lata med en pool och titta på soldoppen i Medelhavet varje natt är en enkel rutin att falla in.

Så att säga farväl till Santorini var inte lätt. Det är lite som att behöva gå till jobbet när vi lämnar en plats vi älskar. Natten innan du lämnade, den ledsna tanken på att vakna tidigt och avgå på bussar och båtar, eller tåg och planer på baksidan av våra sinnen. Men så snart ryggsäckarna hissas på ryggen och vi är på det bekväma benet av resan, försvinner tanken och ersätts av den återfödda spänningen för ett nytt äventyr.

Och så går det i resan, med varje plats är ett nytt äventyr född, och när vi lämnar den platsen dör äventyret aldrig, det stannar bara i våra minnen som väntar på möjligheten att en dag kan vi återvända till några av dessa vackra paradiser Och återupplev det undra på det någonstans igen ner den slingrande vägen i vår resande liv.

Grekland resor bloggar

Topp 10 vackraste öar

Gilla det? Stift det! ?

Ansvarsbegränsning: Getter på vägen är en Amazon Associate och även en affiliate för några andra återförsäljare. Det betyder att vi tjänar provisionerOm du klickar på länkar på vår blogg och köp från dessa återförsäljare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *