Viktiga reseappar som ska användas på vägen

när du utforskar världen kan en smartphone hjälpa till att förbättra din reseupplevelse om den används på bästa sätt. Vi är alltid objektiv att träffa en nöjd balans mellan att använda våra smartphones och uppleva de platser som vi har rest hittills för att se.

Från att hjälpa dig att hålla fast vid din resebudget för att undvika att gå vilse, kan en smartphone full av de bästa apparna vara en godsend. Här är vår viktiga app väljer att hjälpa dig att få mycket mer ut ur dina resor utan att den glänsande enheten stoppar dig från att bo i det ögonblick då du är på vägen.

För pengar och budgetering

Det är viktigt att du håller en check på din ekonomi när du reser för att du inte slösa bort någon av de mest förtjänta resepengarna. Det handlar om att du inte får rippad och göra din rese pengar sträcka ännu mer när du går.

Vår topprekommendation skulle vara att ha en daglig budget och göra ditt bästa för att hålla fast vid det. Några dagar kommer du att överskrida och några dagar kommer att komma in under budget så det borde även gå ut över dina resor.

Den utestående spåret Purse App (iOS GRATIS / $ 4,99) hjälper dig att göra det här med lätthet. Några kranar och du kan organisera dina utgifter med resa eller i månaden, ställa dig en daglig budget och enkelt lägga till kostnader när du går. Så inte mycket mer röra sig om att samla in kvitton, med bärbara datorer eller skapa komplexa kalkylblad i MS Excel.

Bäst av allt det är byggt av långsiktiga resenärer och andra digitala nomader Simon och Erin från den aldrig slutliga rese-resebloggen. De använde sina år med att resa och budgetera erfarenhet för att bygga appen från grunden och det här visar verkligen i slutprodukten.

Vi tycker också om att vi får det bästa när det gäller att dra tillbaka och utbyta pengar på språng. Den fantastiska XE-valutaprogrammet (iOS + Android Free) kommer att ge dig alla de senaste växelkurserna mellan nästan alla valutor på planeten.

Den uppdateras när du har några WiFi användbara och du kan helt anpassa vilka valutor som visas för en snabb och enkel jämförelse.

För att hitta platser att bo

Att försöka hitta någonstans bra att bo i din nästa destination behöver inte vara en prövning om du vet var du ska titta. Prova dessa appar för att hjälpa till med din sökning efter din nästa vilsam natts sömn.

Vi har funnit att med hjälp av Google Maps App (iOS + Android gratis) är ett fantastiskt sätt att få en sammanfattning av våra boendealternativ på nästa ställe vi stannar. Bara typ boende, hotell, B & B eller Vandrarhem i sökfältet när du ser det område du vill stanna i.

Att tappa på varje stift ger vanligtvis pris och recensioner för den platsen. Det är ett snabbt sätt att utarbeta priset och kvaliteten på ett område.

Du kan följa detta med hjälp av programmet APP (iOS + Android gratis) för att kolla recensioner, detaljer och till och med boka en plats. Likaså Agoda, Booking.com eller Hostelworld Apps (iOS + Android GRATIS) ger dig lätt att boka när du har skapat ett konto, var bara försiktig med recensionerna som det är i deras intresse att visa dig positiva.

Vi är också förtjust i att söka efter mycket mer lokala alternativ och brukar vända sig till Airbnb-appen (iOS + Android Free). Återigen finns det en användbar kartfunktion för enkel sökning och du kan meddela värdarna direkt via appen eller snabbt boka om alternativet är tillgängligt.

Om du redan är en del av det enastående couchsurfinggemenskapen, se till att Couchsurfing-appen (IOS + Android Free) är på din smartphone. Detta gör det enkelt att söka efter platser på språng, visa profiler och starta chattar med värdar så att du aldrig är fast för någonstans att lägga huvudet.

För att hitta vår väg runt

När du anländer till en ny stad, stad eller till och med land kan det vara mycket överväldigande och förvirrande. Vi har gjort det enklare för oss genom att använda enastående maps.me app (iOS + Android gratis) för att hitta vår väg.

Perfekt för att komma in i stan från flygplatsen eller navigera på dig runt backstreets på en ny plats.

Använda appen Du kan ladda ner alla länder, region eller stadskarta till din enhet komplett med lager för landmärken, restauranger, hotell etc för att se på språng. När du har laddat ner din valda karta genom appen är det ingen anslutning eller data roaming som behövs så du sparar på de dyra företagsavgifter som du reser.

Om du vill komma under huden på den plats du bor också kolla in GPSMyCity-appen (iOS + Android gratis / kostnad per tur). Använda GPS på din enhet Den stänger av fakta och kommentarer om din destination när du går och utforskar.

Med ett urval av hundratals destinationer, teman och rutter, är det OPTimal Portable Trip Guide. Glöm inte dina hörlurar för att undvika störande andra som du promenerar!

Uber / Lyft är allas föredragna nya taxi-appar. Om du vill komma någonstans är det inte kallare än att dra ut din smartphone, som begär en bil från en av dessa appar och titta på den på en karta som det blir närmare. Uber ger dig tid och avgiftsberäkningar och du har inga kontanttransaktioner.

Omkring mig är den aptly heter appen och det är ganska coolt. Om du är i en stad och söker efter något som finns i närheten, skriver du bara vad du söker och voila, det visas! Behöver du en bankomat? söker efter en bensinstation? Vill du hitta en restaurang? Ange bara det till appen och de närmaste kommer att listas.

För språkbarriärer

Spanska dikt Detta var vår app av val under vår backpacking resa genom Mexiko, vår tid som bor i Guatemala och våra resor genom Kuba.

Om du inte är säker på hur man säger något på spanska, skriver du bara in ordet på engelska och det kommer att översätta det. Dessutom visar det alla konjugations för verb, vilket är fantastiskt eftersom det är det vi kämpar med. Det fungerar också offline, vilket är en bonus.

Google Translate har över 90 språk tillgängliga för översättning, och du har valet att skriva, eller prata vad du vill ha översatt. Om du har träffat någon från ett annat land, kan de prata med sitt modersmål i appen, och det kommer att översätta det till ditt modersmål!

Jag älskar också absolut att du kan hålla din enhet upp till ett ord som du inte vet, och det kommer att översätta det (tillgängligt på 6 språk). Tyvärr kan du bara ladda ner språk för offline översättningar om du har en Android-enhet. Ändå är den här appen geni.

För att stanna i kontakt

När du reser kanske du vill hålla kontakten med folket hemma eller till och med koppla upp med människor som du möter längs vägen.

Med hjälp av meddelandeprogram som är kopplade till din enhet hjälper dig att undvika behovet av ett lokalt SIM-kort i alla länder du checkar ut som du kan skriva bort och till och med ringa så länge du har en WiFi-anslutning.

Det finns ett ständigt växande val av mobilmeddelanden för att hjälpa dig att hålla kontakten men vilken borde du använda? Det beror verkligen på vilken din pals och familj är på men, baserat på nedladdningar ensam, är de flesta människor världen över, antingen Whatsapp (iOS + Android gratis) eller Facebook Messenger (iOS + Android gratis).

Övriga contenders är Telegram (IOS + Android gratis) vilket är ett bra alternativ om du är orolig för integritet eller Viber app (iOS + Android gratis) som är populär i Serbien, Ukraina, Mali och Sydkorea.

Vi använde också linjen app (iOS + android gratis) i Sydostasien som det är populärt i den regionen och även Japan där det först utvecklades.

Gilla det? Stift det! ?

Ansvarsbegränsning: Getter på vägen är en Amazon Associate och även en affiliate för några andra återförsäljare. Detta innebär att vi tjänar provisioner om du klickar på länkar på vår blogg och inköp från dessa återförsäljare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *