8 Insider Tips: Hur man bokar Piso Fare flyg framgångsrikt

är “Piso Fares” Real?

Ja och nej. Ja, för när flygbolag säger Piso-biljettpris, hänvisar de till baspriset, kostnaden för flygbiljetten. Och ja, de kan gå så låga som P1 eller till och med noll ibland. Nej, för det kommer att finnas andra avgifter som ska läggas till biljettpriset som webbadministratörer och statliga skatter. Oavsett, kommer dessa kampanjer att ge dig stora rabatter och låter dig resa på det billiga!

Med uppkomsten av billiga bärare och hård konkurrens, som uppmanar till och med äldre flygbolag att erbjuda budgetmöjligheter, är det inte längre att hitta billiga priser. Men när flygbolag tillkännager kampanjer på sina Facebook-sidor, bombarderas de med alla slags klagomål från användarna. Medan vissa av dem har en punkt, anklagar vissa användare bara flygbolagen att vara vilseledande och hävdar att försäljningen bara är en tom garanti eller en vilseledande marknadsstrategi. Vissa går till och med så långt som att säga att försäljningen inte är riktig.

Lita på mig, dessa kampanjer är verkliga. Bara för att du inte kan hitta kampanjplatser innebär inte att de inte är. Många av våra resor blev en verklighet på grund av dessa billiga priser. Jag har utnyttjat det många gånger. Men vi förstår var negativiteten kommer ifrån. Vissa blir verkligen frustrerade eftersom kampanjplatserna inte visas när de söker. Och när de verkar, är det utmanande att stifta dem.

Det finns många orsaker till detta:

Antalet platser som är tillgängliga är begränsat. De kan inte sätta alla platser till salu. Flygbolag publicerar vanligtvis antalet platser på försäljning per destination på deras webbplats så var noga med att kolla in det.

Deras webbplatser suger. De främjar sin försäljning till ingen slut, men deras webbplats kan inte hantera trafikövervakningen, i vissa fall som leder till nedtider och saktar ner.

Din anslutning suger också. En långsam internetanslutning kommer att komplicera saker mer.

Jag brukade arbeta som marknadsföringsspecialist för två lokala flygbolag och en global reseaggregat, så jag har på något sätt ett bra grepp om hur det här försäljningsarbetet. Det tar skicklighet! Du måste vara snabb och exakt.

Här är några förslag på hur man lyckas boka ett kampanjflyg baserat på min erfarenhet som en frekvent flygblad och som insider. Detta gäller lokala flygbolag som Cebu Pacific Air, Airasia och Philippine Airlines. nu kör vi.

1. Följ flygbolagens sociala medier.

Stalk dem på Twitter och Facebook. Borta är de dagar då de skulle överraska alla. De meddelar nu försäljningsdagarna framåt.

Det är svårt att veta när exakt kampanjer kommer att hända, men det har varit konstanta element genom åren: de lanserar speciell försäljning under helgdagar och viktiga tillfällen. Till exempel, för att fira sina årsdagar, lanserar flygbolagen vanligtvis enorma kampanjer som en behandling och en marknadsföringstunt. De har också ofta kampanjer på påsk, valordag, självständighetsdagen och nyårsdagen bland annat. Jag hänvisar till bokningsperioder, inte reseperioder.

Många frekventa resenärer jag vet har aktiverat funktionen Få meddelanden på FB-sidan av flygbolagen så att de får varningar. Nackdelen, de anmäls till annan skit också.

2. Registrera dig för ett konto före försäljningen.

På så sätt behöver du inte skriva in dina uppgifter när det är dags att boka. Många flygbolag lägger en tidsgräns på varje bokningssession. Registrering av ett konto innebär att du inte behöver skriva in dina personliga informations- och kreditrapportkortsuppgifter varje gång du bokar.

Men det är inte allt. Registrera dig för ett konto med sina belöningsprogram också. Flygbolag håller vanligtvis försäljningen som är exklusiva för medlemmar i deras lojalitetsprogram! Det är Airasia Big för Airasia, Getgo för Cebu Pacific Air och Mabuhay miles för Filippinska flygbolag.

3. Var redo med dina följeslagars personuppgifter och preferenser.

Samla alla dina kamrater “personliga uppgifter på förhand. Fråga inte dina kamrater för deras detaljer och preferenser när du redan är i bokningsprocessen. Det är väldigt stressigt! Pals tar för alltid att svara! Också för att som jag sa, kan din bokningssession löpa ut. Värre, någon annan kan boka sätet du tittar på dig och dina följeslagare är fortfarande övervägande. Händde mig flera gånger: Precis när vi äntligen har bestämt, Poof, är det borta.

Så före försäljningen bestämmer du följande:

Destination

Alternativa destinationer (som plan B, om du inte hittar priser)

Resdatum

Föredraget tid

Här är de personuppgifter du behöver från dina följeslagare:

Fullständigt namn (inklusive mellannamn och som skrivs på pass)

Födelsedatum

E-postadress

Kontaktnummer

Passnummer (vissa flygbolag kräver detta)

Passens utgångsdatum (vissa flygbolag kräver detta)

Medan du är på det, fråga dem också om de väljer gången eller fönsterplats och måltid, om de är beredda att betala för dem. LOL.

4. Bok med små satser.

Det här är en sak jag har bevisat så många gånger. När du bokar för så många människor på en gång visas webbplatsen “Slutsåld”. men wHöna du bokar för bara ett eller två personer, du kan ha samma flygning (samma plan, samma dag, samma tid).

Till exempel, en gång, under en promo, var mina Pals och jag bokning biljetter till Cagayan de Oro. Det fanns 5 av oss. Varje datum vi valde, vi skulle få en såld display. Men när vi försökte bara boka för två personer blev plötsligt några slots tillgängliga. Så vad vi gjorde var bok två flygningar och sedan bokade min Pal samma flyg för tre personer som använder en annan dator. Alla 5 av oss flög till Cagayan de Oro på samma flygning.

Det finns dock risker! Dessa kan vara de sista 2 eller 3 sätena, så om du är en stor grupp finns det alltid en chans att du slutar ta olika flygningar.

5. Var snabb och tidig. Boka på den första försäljningsdagen.

Kanske anledningen till att jag alltid får säljstolar är att jag bokar tidigt. Om den tillkännagivna försäljningsperioden är den 3 november, bok den november 3. Det finns en stor chans att det inte kommer att finnas något kvar under de följande dagarna. Antalet platser i ett plan är ändligt och de kan bara lägga några av dem till försäljning, men efterfrågan är så stor att de tenderar att bli sålda lätt.

Vissa flygbolag fyller på kampanjplatser efter en viss tidsperiod så att de är jämnt fördelade under försäljningsperioden, men de avslöjar inte exakt datum och tid. Det enklaste sättet är att boka i början av försäljningen.

Om du hittade lågprispriser och du gillar datum, boka dem snabbt. Du har ingen aning om hur många användare ser på samma platser i det ögonblicket och du kommer att förlora dem snart. Om du bokar för andra personer, se till att du har sina fulla namn och födelsedatum (ibland passnummer).

6. Bok i de fina timmarna.

Jag vet att det låter skandalöst men om du verkligen vill få en billig säte, boka i de fina timmars försäljningsdatum. Försäljningen aktiveras vanligtvis vid 12 midnatt. Du kommer att ha mycket fler chanser om du söker inom den första timmen.

Också, när det finns en försäljning som händer, kan flygplatsen inte tyckas hantera volymen av användare som försöker boka samtidigt, saktar ner systemet. Detta leder också till mycket väntetider och fel. Det här är vad du kan undvika när du bokar medan resten av världen är i slummer.

7. Överväg andra datum.

Om det inte finns några fler platser på dina valda datum, plocka en annan. Självklart tenderar helgerna att bli utsåld snabbare än andra dagar i veckan. Var flexibel när det gäller datum och tidpunkter.

Ha tålamod. Jag vet att det kan bli tröttsamt, klicka på nästa dag / föregående dag-knapp men om du verkligen vill ha det billigt, bör du inte tänka på att gå igenom alla datum om det behövs. Om du har mycket speciella datum som inte kan ändras, så lycka till dig.

8. Välj ett icke-så populärt resmål.

Davao, Cebu, Bohol och Palawan verkar vara de mest älskade destinationerna – de går “sålda” även innan du överväger att boka. Så kom med alternativa platser att kolla på det är också värt din tid. Till exempel ger Dumaguete en arvrik erfarenhet och fantastiska stränder. Iloilo är din gateway till Guimaras där stränder är så spektakulära som i många provinser i landet. Laoag öppnar dina dörrar till Pagudpud och det bästa av Ilocos-regionen.

Försök också använda andra gateways till destinationen du vill besöka. Vill du flyga till Dumaguete men inte mycket mer P1-platser? Prova Cebu och bara ta en färja till Dumaguete. På så sätt får du också utforska Cebu. Inte mycket mer Caticlan säten? Kalibo är bara två timmar bort. Kommer till Samar men inte mycket mer Catarman eller Calbayog sittplatser? prova tacloban. Vara öppen för andra möjligheter.

Flygbolag avslöjar faktiskt antalet tillgängliga marknadsföringsplatser per försäljning. Gå bara till deras webbplats och kontrollera vilka destinationer som har många platser till salu.

2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣ • 2️⃣ • 1️⃣7️⃣ (senast uppdaterad)
2️⃣0️⃣1️⃣7️⃣ • 6️⃣ • 2️⃣9️⃣ (upp)

Fler förslag på YouTube ⬇️⬇️⬇️

Relaterade inlägg:

Cebu Pacific Promotion & Piso Fare: Hur bokar man framgångsrikt

Första gången utomlands: Flygplatsförslag och vanliga frågor

7 sätt att bekämpa finnar under resan

8 sätt att spara när du reser i Indien

De bästa smartphone-apparna för resebloggar

Hur man packar för olika campingplatser

Hur får man tidig prioriterad tillgång till Airasia Promotions & Piso Sale

Hur får man återbetalning på terminalavgifter och skatter: Cebu Pacific, AirAsia, Filippinska flygbolag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *