De 9 bästa ställena att instruera engelska utomlands

senast uppdaterad: 2/2/2020 | 2 februari 2020

Varje år går tiotusentals människor utomlands och instruerar engelska. Unga och gamla, de väljer många anledningar: att lära sig om en ny kultur, tjäna lite pengar för att resa, söka äventyr eller bara uppleva något nytt.

Den tid jag tillbringade att undervisa engelska utomlands i Asien var livsförändrande. I Thailand och Taiwan lärde jag mig att jag kunde göra vänner och starta ett liv på en ovanlig plats, liksom anpassade och blomstra i en annan kultur. Det gav mig ett förtroende för att inget annat tidigare någonsin gjort. Det hjälpte mig en bättre version av mig.

Men med till synes miljoner platser att undervisa, undrar många människor ofta: var är de bästa ställena att instruera engelska utomlands? Vilka länder erbjuder den bästa upplevelsen, lön eller fördelar? Här är min lista över var du ska göra ett roligt, givande och välbetalt jobbundervisning engelska utomlands:

Innehållsförteckning

Sydkorea

Japan

Mellanöstern

Thailand

Kina

Price

Spanien

Taiwan

Undervisning engelska på nätet

1. Sydkorea

Sydkorea är en av de bästa platserna – om inte bäst – att instruera engelska utomlands. Jobb är rikliga, lönen är i genomsnitt $ 1 600-2 600 USD per månad, och du får fantastiska fördelar, som en kontraktsavslutningsbonus, helt gratis bostäder och flygborrning.

Många senaste högskoleexamen är lockade till Korea på grund av pengarna, fördelarna och det faktum att Korea tar många förstalärare. Om du inte har någon erfarenhet är detta land ett av de bästa alternativen för dig. Som en plats att leva har Korea gott om saker som går för det: maten är utsökt, landet är smuts billigt, och folket är vänliga.

Dessutom hittar du massor av andra internationella unga expats där. Eftersom du tjänar så mycket pengar i ett land med så låg levnadskostnad, lämnar många människor att ha betalat en betydande del av sina skulder! Du kan enkelt gå bort efter ett år med undervisning med dina lån (skolan eller icke-skolan) betalade och pengar för resor!

2. Japan

Japan har en trovärdighet för goda jobb som innebär att det också lockar som många människor som Sydkorea. Även om åren att enkelt undervisa i Japan och göra snabba pengar är långa, länge, kan människor beredda att stanna minst ett år oftast spara en betydande summa pengar.

Medan levnadskostnaderna kan äta mycket av din lön, särskilt i Tokyo, finns det ett antal program där ute (inklusive regeringens jetprogram) som belönar långsiktiga lärare med generösa fördelar och slutförda bonusar.

Dessutom är japanerna extremt vänliga och artiga, maten är obegränsad gourmethimmel, och kulturen är unik. Det är ett av mina favoritländer i världen.

3. Mellanöstern

Mellanöstern lockar många lärare av en anledning: dess lönepaket. Mellanöstern erbjuder extremt stora löner (upp till $ 70 000 USD per år för en erfaren lärare), många fördelar och inga skatter. En lärare kan gå bort med cirka 40 000 dollar efter ett år.

Men det här är ingen plats för den senaste college-examen. Dessa länder vill ha certifierade och erfarna lärare. Om du inte kunde instruera på en offentlig skola i ditt hemland, har du liten chans att få jobb i den här delen av världen. Som sådan är många av lärarna här äldre och mycket mer avgjort och har familjer.

Dubai, Qatar, Abu Dhabi och Saudiarabien är de mest populära destinationerna för att undervisa engelska i denna region.

4. Thailand

Thailand lockar massor av unga och nya lärare med sin billiga levnadskostnad, varmt vackert väder, tropiska stränder, munvatten och festatmosfär.

De flesta av språkskolelärarna är ex-resenärer som vill spara för framtida resor … eller resenärer som trodde att de gjorde det men slutade aldrig lämna. Betalningen i Thailand är inte så hög ($ 1,000-1,500 USD per månad), om du inte instruerar i Bangkok eller på en internationell skola.

Men undervisning engelska i Thailand handlar inte om att göra massor av pengar – det handlar om allt annat: det lätt att få ett jobb, maten, den roliga kärleksfulla atmosfären, vädret och allt däremellan. Det är en av de bästa destinationerna för unga, nya lärare, särskilt i en större stad, för att du passar bäst i.

5. Kina

När Kina stiger i global statur, blir det behov av engelsk lärare så mycket mer och mycket fler medborgare behöver känna till språket för sitt jobb. Dessutom lägger kulturen tonvikt på att lära sig det. Som sådan är det en av de enklaste platserna att hitta arbete. Oavsett var du går, kan du hitta arbete, även i mättade städer som Peking och Shanghai.

Du kan tjäna en bra löneundervisning engelska här (uppåt på $ 1.500-2000 USD per månad), och många jobb ger slutförandet bonusar, helt gratis bostäder och flygbolagets ersättning.

Kina är den modiga nya världen och ett land i ständig förändring. Det är ett bra läge för lärare av alla förmågor – det är sUtelak för alla där!

6. Prag

Prag, huvudstaden i Tjeckien, har ett till synes rikligt utbud av lärandejobb. Staden har vuxit i storlek under de senaste åren och lockar en mängd olika tekniska nybörjare och expats, som har skapat mycket mer jobbmöjligheter för lärare.

Medan det är mycket svårt att få jobb i det offentliga skolsystemet eller ett universitet, finns det gott om språkskolor i staden att välja mellan. Lönen är inte så hög som andra länder i världen och det finns få fördelar (särskilt jämfört med Asien eller Mellanöstern), men du är ett stenkast från hela i Europa.

Staden är en av de vackraste, livfulla, roliga och populära städerna i Europa, vilket gör Prag en enastående centralbas för att utforska kontinenten.

7. Spanien

Undervisning i Spanien är en av de bästa möjligheterna för någon som vill arbeta i Europa. Det finns gott om jobb, regeringen har ett aktivt program för att locka lärare, och ditt visum innebär att du kan fritt resa runt om i Europa.

Det finns också många möjligheter att instruera privata lektioner på sidan. Du får inte många fördelar (eller hög lön jämfört med Asien eller Mellanöstern), men lönen är fortfarande tillräckligt för att leva av.

8. Taiwan

Taiwan är ett enastående land för att instruera engelska, tack vare många arbetstillfällen (även om de tenderar att vara med unga barn), höga löner, fördelar som liknar Sydkorea, och många andra unga lärare att dela ett socialt liv med. Landet lägger en stor betydelse för att lära sig engelska, och du kommer att kunna hitta frilanshandledningsmöjligheter förutom ditt vanliga, stabila undervisningsjobb!

Jag älskade min tid i Taiwan, gjorde några fantastiska vänner och anpassade sig till en helt ny kultur.

9. Undervisning engelska online

Detta var något som inte fanns när jag undervisade. Tack vare Internet måste du inte vara knuten till en plats för att instruera undervisning online blir mycket mer populär som ett sätt att tjäna pengar medan du arbetar på distans. Plattformar som camly och italki kräver inte heller några undervisningsgrader. Betala är inte bra men det är något som kan få dig att tjäna tillräckligt med pengar för att fortsätta resa.

***
Jag hade mycket roligt undervisning engelska utomlands. Det var på mina favoritupplevelser på vägen och det lärde mig så mycket om mig själv. Du förvärvar mycket perspektiv på livet genom att bo i en annan kultur.
Medan det finns möjlighet att instruera varhelst engelska inte är modersmål, drar destinationerna ovan de mest signifikanta folkmassorna, erbjuder den bästa lönen, de bästa fördelarna och är det roligaste.

Om du tänker på att bli en engelsk lärare utomlands, är min vägledning att gå till en av dessa destinationer och bara göra det!

Klar för att tjäna pengar utomlands? Få min omfattande guide

Den här digitala guiden kommer att lägga dig före din tävling, hjälpa dig att landa ett högt betalande jobb med ett pålitligt företag och ge dig förstahandskunskap från riktiga lärare! Kom igång idag med den här nedladdningsbara PDF (för din dator, e-läsare eller mobilenhet) med boken plus 12 intervjuer om livet som lärare, plus arbetsvägledning från en av branschens högsta rekryterare!

Hämta eBook

Boka din resa: logistiska förslag och tricks
Boka ditt flyg
Hitta ett billigt flyg genom att använda Skyscanner. Det är min favorit sökmotor eftersom den söker webbplatser och flygbolag runt om i världen så du vet alltid att ingen sten är obestämd.

Boka ditt boende
Du kan boka ditt vandrarhem med Hostelworld. Om du vill stanna någon annanstans än ett vandrarhem, använd booking.com eftersom de konsekvent returnerar de mest överkomliga priserna för pensionat och hotell.

Glöm inte reseförsäkring
Reseförsäkring skyddar dig mot sjukdom, skada, stöld och avbokningar. Det är omfattande skydd om vad som helst går fel. Jag går aldrig på en resa utan det som jag måste använda det många gånger i det förflutna. Mina favoritföretag som erbjuder den bästa servicen och värdet är:

SafetyWing (bäst för alla)

Försäkra min resa (för dem över 70)

Medjet (för ytterligare evakueringstäckning)

Klar att boka din resa?
Kolla in min resurssida för de bästa företagen att använda när du reser. Jag listar alla som jag använder när jag reser. De är de bästa i klassen och du kan inte gå fel med dem på din resa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *