Behöver du ta med kreditpoängkortet du brukade flyga in?

så du bokade dina flyg med en väns eller familjemedlems kreditpoäng kort, och nu undrar du vad du ska göra vid incheckningen. Behöver du det faktiska kortet? Kommer en fotokopi tillräcklig? Behöver du en kopia av ID för ägaren av det kortet?

Det är en av de mest förvirrande flygbolagen. Det är oklart eftersom varje flygbolag har sin egen politik som rör detta och dessa policyer fortsätter att förändras över tiden.

Så låt oss ställa in skivan rakt. Vi nådde ut till olika lokala flygbolag och några andra och frågade dem detta:

Om jag bokar ett flyg med hjälp av ett kreditpoäng som ägs av någon som inte går med mig på flygningen, vad är din policy när du checkar in? Behöver jag ta med en kopia av det kreditresultatkortet?

Och här är deras svar (från och med 2017).

Vad är täckt i den här guiden?

Cebu Pacific Air Credit Scores Card Policy
Filippinska Airlines Credit Scores Card Policy
AirAsia Philippines Credit Scores Card Policy
Singapore Airlines Credit Scores Card Policy
EVA Air Credit Scores Card Policy
Jetstar Credit Scores Card Policy
Fler idéer om YouTube ⬇️⬇️⬇️Related Posts:

Cebu Pacific Air Credit Scores Card Policy

Kort svar: Inte vanligtvis.

Långt svar: Detta är vad Cebu Pacific har att säga i frågan. “Vanligtvis betyder det inte vem och hur bokningen / flygningen betalades för. Det som är avgörande är att namnet på e-biljetten matchar passagerarnas “och att den senare har ID för att verifiera det.”

Så krävs en kopia av kreditresultatkortet normalt. Sökordssatsen är vanligtvis.

Cebu Pacific Air tillägger detta: “Som en del av säkerhetsåtgärder kan slumpmässiga kontroller göras så vi uppmuntrar det förutom passagerarens ID, har en kopia av kreditresultatkortet som används för transaktionen praktiskt.”

Och ett sista tips från landets största flygbolag: “Vi uppmuntrar starkt att i de fall en annan person betalar för bokningen – speciellt om det är en resebyrå eller en online-resa aggregat och byrå-för att se till att kontaktuppgifter för passageraren är tillhandahålls, för att se till att de faktiska passagerarna kan nås vid störning eller förändringar. Om bokningen gjordes genom en tredje part och betalas med hjälp av ett annat kreditpoängkort, se till att alla kontaktuppgifter till hands i händelse av avbokningar eller återbetalningar eller upphävda transaktioner. ”

Filippinska Airlines Credit Scores Card Policy

Kort svar: Nej. Inte vanligtvis.

I ett e-postmeddelande från PAL skrev de: “Kravet på kreditpoängkortpresentationskravet är inte längre tillämpligt för alla kunder.”

Landets flaggbärare tillade också att om kortinnehavaren väckte oro som hänför sig till en viss transaktion eller om transaktionen är mycket misstänkt, kan de fortfarande kräva kreditpoängkortpresentation för dessutom validering. “Vi skickar ut ett mail till den vissa kunden med hjälp av den e-postadress som anges på PNR måste det vara ett behov av att göra det.”

Detta redovisas också på PALs hemsida:

“Filippinska flygbolag kan kontakta kortinnehavaren eller passageraren via de levererade kontaktuppgifterna för att dessutom validera bokningen eller att kräva presentation av kreditresultatkortet som används för betalning.

“Utan att det påverkar tillämpningen av straffrättsliga åtal enligt Republic Act nr 8484 kan vän avbryta en bekräftad bokning eller kan ta bort eventuella passagerare om vän har anledning att tro att en biljett (er) har köpts med hjälp av ett bedrägligt kreditresultat.”

AirAsia Philippines Credit Scores Card Policy

Kort svar: Nej.

Enligt AirAsia behöver “passagerare inte presentera en kopia av kreditresultatkort vid incheckningen, så länge de har det giltiga ID samma med namnet bokat.”

Men det är viktigt att komma ihåg att i vissa fall skulle incheckningspersonalen behöva två (2) giltiga ID för att verifiera passagerarens identitet.

Singapore Airlines Credit Scores Card Policy

Enligt deras e-post är deras policy på “tredje part” kreditresultatkortet som inte är med den resande parten det här: “Kortinnehavaren måste komma till något SQ Office (eller AirPort Office) för kreditpoängskortverifiering.”

Singapore Airlines tacklar detta på deras vanliga frågor. Det står:

Jag har bokat ett flyg för en annan passagerare med mitt kreditresultatkort. Vad händer om jag är ombedd att verifiera mitt kreditresultat, men kan inte vara närvarande för passagerarens incheckning?
Du måste då verifiera ditt kreditpoäng eller betalkort på ditt lokala Singapore Airlines-kontor eller på flygplatsens incheckning innan avgången. Annars kan den passageraren vägras resor.

Men vad händer om kortinnehavaren inte kan komma till SQ-kontoret? Enligt samma e-post, “måste de fylla i ett brev av ersättningsformulär och skicka till SQ Office före avgång tillsammans med en kopia av ett giltigt ID- och kreditresultatkort. Alla ämnen måste fyllas i i formuläret. ” Blanketten kan ges hämtas från alla Singapore Airlines-kontor.

EVEn Air Credit Scores Card Policy

Eva Air diskuterade i detalj detta scenario på deras hemsida. Enligt dem, “Om du använde ett kreditresultatkort för att köpa en biljett online för en annan passagerare och du kommer inte att resa med den passageraren, måste du slutföra vårt kreditpoängskortverifieringsprocedur. Om du inte kan uppfylla kraven i vårt verifieringsförfarande, kanske du måste få en annan biljett. ”

Nedan är kreditresultatförfarandet från och med 2017. Du har två alternativ:

Alternativ A. Kortinnehavaren måste presentera kreditpoängkortet som används på ett EVA Air City-kontor minst 48 timmar före planerad flygning och sedan underteckna en ersättning för betalningsformulär på kontoret.

Alternativ B. Kortinnehavaren måste presentera kreditpoängkortet på EVA Air-incheckningsräknaren på flygplatsen minst en timme före planerad avgång och underteckna en ersättning av betalningsformulär. (Obs! Med tanke på tidsfristen och eftersom incheckningen kan hanteras av ett kontraktsbolag som inte är bekant med våra förfaranden, föreslår vi att du kontaktar ett EVA Air City-kontor i utveckling för att se till att någon är tillgänglig för att hjälpa dig.)

Nedan följer de krav som kortinnehavaren måste presentera för att slutföra betalningsformulärets ersättning:

2 giltiga regeringens ID. Pass accepteras. Så är andra rättsligt acceptabla foto-ID (som ett körkort) som har samma namn som kreditresultatkortet.

En utskrift av det bekräftat e-postmeddelandet skickade till dig när du köpte din biljett på nätet

När kortinnehavaren kompletterar detta förfarande måste passageraren inte längre ta med kreditpoängen till flygplatsen när de checkar in.

Jetstar Credit Scores Card Policy

“För valda rutter” är Jetstars policy att kortet måste verifieras vid incheckningen, så ja, du kan behöva presentera det aktuella kortet som används.

Enligt deras webbplatss hjälpsida “på utvalda rutter är det ett villkor för försäljning, incheckning och ombordstigning som det ursprungliga och fysiska kredit-, debet- eller laddningskortet som används för att köpa biljetten (er) måste presenteras av kortet Ägare för verifiering på flygplatsen. Där du bokar resor på dessa valda rutter, kommer du att bli informerad om behovet av verifiering under bokningsflödet. Före incheckningen måste kortägaren ta kortet som används för att köpa biljetterna tillsammans med sin regering utfärdad identifiering (t.ex. ett pass, identitetskort eller körkort) till Jetstar-incheckningsdisken. Detta krav gäller oavsett om kortägaren är eller inte är en del av resandepartiet. Om kortet inte är verifierat som krävs, kan passagerarna vars biljetter köptes med det kortet nekas incheckning och ombordstigning på Jetstars eget gottfinnande. En verifiering krävs för varje returresa. ”

Vi försöker fortfarande få listan över dessa valda rutter. Men för Manila-Singapore bekräftade vår kontakt att “Kortet måste verifieras vid incheckningsdisken eller på MiasCor-kontoret på flygplatsen.”

Uppdatering: Enligt en av våra läsare, SHAMMI, som nyligen haft en chatt med en Jetstar-representant, krävs inte kreditresultatkort som inte längre kan verifieras vid incheckningen:

“Det är inte nödvändigt att verifiera ditt kreditresultatkort. Kreditresultatkortet för flygningar från och till Manila eller Singapore lyftes i oktober 2017. ”

Några mycket fler flygbolag som vi har meddelat har ännu inte svarat, så vi uppdaterar detta under de närmaste dagarna.

Observera att det här är i augusti 2017. Det är fortfarande bäst att kontakta flygbolaget direkt för att vara helt säkert.

2️⃣0️⃣1️⃣7️⃣ • 8️⃣ • 1️⃣1️⃣

Fler idéer på YouTube ⬇️⬇️⬇️

Relaterade inlägg:

Första gången utomlands: Flygplatsidéer och vanliga frågor

Hur man bokar Säkra flygplatstransfer med Kiwitaxi

9 saker jag önskar att jag visste när jag var en resa nybörjare: AirPort Edition

Hur man hävdar GST-återbetalning i Singapore

6 grundläggande sätt att undvika att gå vilse i ett främmande land

Hur man betalar Traveloka med hjälp av BDO eller BPI-överföring

Lista över krav på vital resor: Filippinska flygbolag, Cebu Pacific, Airasia

Passagerarprofil och hälsodeklarationsformulär (PPHD): Hur registrerar du före flygning (Filippinska Airlines)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *