Exempel på Sydostasien resplaner: 5, 6, 7 dagar

Om du fortfarande planerar din ryggsäcksväg, här är några exempel på DIY Sydostasien resplaner i 5 dagar, 6 dagar, samt 7 dagar (1 vecka ), med kostnadsberäkningar såväl som utflyktsrekommendationer. Dessa täcker endast Indokina, Malaysia samt Singapore.

Vi motiverar alltid människor att stanna längre på destinationer, men vi förstår att det inte är möjligt för alla. När vi just började, när vi fortfarande jonglerade såväl vår verksamhet som resekarriärer, kunde vi bara resa på helgerna. Förutom verkligheten är, är många av våra besökare så: heltidsarbetare som bara kan betala för att ta ledighet i en vecka (eller kortare) åt gången.

De som bara kan skona 7 dagar för att resa tenderar att försöka se så mycket de kan. Det är ingen överraskning att ämnet för denna publicering är en av de mest begärda av våra följare. Sydostasien är en föredragen region för semesterfirare eftersom det är billigt, exotiskt, turistvänligt, liksom om du är en ASEAN-invånare, nära hemmet. Varje dag får vi meddelanden som ber om prov Vietnam-Cambodia eller Kambodja-Thailand eller Singapore-Malaysia-resplanen. Så här är det: en sammanställning av exempel på flera lands rutter!

I det här inlägget kommer vi att fokusera på länder i Continental Sydostasien som utforskas av land: Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam, Malaysia, samt till och med Singapore (det är en ö, vi vet, haha). Även om det är möjligt att resa till Myanmar med land, är den mest praktiska metoden att nå den fortfarande med plan. För Indonesien, Filippinerna, Brunei, såväl som den malaysiska Borneo, kommer vi att producera separata artiklar för dem.

Relaterad läsning: Southeast Asia Backpacking Guide

Viktiga anteckningar:

Provets resplaner här är alla flera land, vilket indikerar att du kommer att korsa en gräns vid en punkt under resan. Om du är en ASEAN -invånare, krav på visum. Om inte, se till att du gör nödvändigt pappersarbete.

Det finns en uppskattad budgetplan per resplan. Dessa uppskattningar antar att du är en grupp på två resor under lågsäsong, att du kommer att bo på ett dubbelt utrymme på ett budgetplanhotell eller vandrarhem, liksom att du kommer att dela kostnader.

Varje budgetplan är en stor bidrag för att ge dig lite mer flexibilitet.

Hotellstopp indikerar staden där du kommer att vara kostnader natten. Även om mycket av din dag tillbringas i Malacca men du kommer att vara kostnader i Kuala Lumpur, kommer det att identifieras Kuala Lumpur.

Rundturer är gjort DIY-stil. Men om du vill gå med i en grupputflykt för komfort har vi levererat länkar nedan så att du kan boka i förväg.

Om ditt vandrarhem eller hotell inte serverar gratis frukost, gå till stormarknaden på din allra första dag för att få mat (kex, drycker, bröd).

Vi använder stora flygterminalnav som inträde samt utgångspunkter – Singapore, Kuala Lumpur, Ho Chi Minh City, samt Bangkok – eftersom biljetter till dessa flygplatser normalt är de billigaste.

Användbara länkar levereras för varje provflygplan. Detta gör att du kan boka bussöverföringar eller turer. Hotellförslag levereras också mot slutet av detta inlägg.

Flygbiljett ingår inte i uppskattningen.

För att boka buss eller tågstolar i förväg, reservera här!

Bokbussar såväl som tåg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *