Hur man kommer till Masasa Beach, Batangas

2019 • 3 • 14

Under de senaste åren har Masasa Beach dykt upp som en föredragen gömställe bland Manila -publiken. Det som utnyttjades för att vara ett bäst bevarat trick har slutat vara en go-to-helgdestination, särskilt för campare.

Även om det är ganska avlägset är Masasa Beach ganska tillgänglig, även om du tar kollektivtrafik. Om du används för att ändra transportsätt flera gånger på en resa, skulle du troligen inte ha något emot kostnader 3 timmar på bussen, en timme till i jeepneyen, samt 45 minuter på en resenärbåt.

1. TRIP Bussen till Batangas City Grand Terminal.

Du kommer att upptäcka bussar som går till Grand Terminal vid terminaler i LRT-Buendia samt Taft i Pasay, samt Cubao samt Edsa-Kamias i Quezon City.

Om du vill ha en kortare restid (och jag förstår att du gör det), resa bussen med indikationen Calabarzon. Den bussen kommer att kringgå städerna Tanauan såväl som LIPA, vilket betyder ingen trafik.

På tal om trafik, lämna tidigt. Lämna tidigt på morgonen, om möjligt, för att förhindra den fruktansvärda Manila -trafiken.

Pris: P185 från LRT-Buendia (högre om från Cubao, lägre om från Alabang).

Resetid: 2-3 timmar, beroende på din ursprungspunkt.

2. Ta en jeepney till Anilao vid den stora terminalen.

Jeepney -området finns en kort promenad där bussarna minskar passagerarna. Gör bara din metod till fots mot området där de små kantener och butiker finns. Jeepney -köerna ligger bakom dessa butiker. Om du inte kan upptäcka det, fråga bara någon var jeepneysna till Mabini/Anilao är parkerade.

Resetid: 40 minuter – 1 timme.

Pris: P40.

3. Gå av vid Anilao -hamnen eller Talaga -porten.

Anilao Port (alias Mabini Multi-Purpose Port) används från början av Amihan-säsongen, någon gång i december, fram till slutet av den filippinska sommaren, någon gång i juni. När Habagat -säsongen sparkar in flyttar de den till Talaga Port i Brgy. Talaga. Det finns inget fast datum eftersom det beror på villkoren för vågorna såväl som strömmar. Men du kan ringa Mabini Tourism Office för att vara säker: (043) 410 0607.

Gulugod Baboy-stoppet är annorlunda så gå inte av när jeepney stannar bredvid ett hörn längs metoden såväl som andra turist-utseende passagerare. De kommer troligen till Gulugod Baboy, vilket inte är ditt stopp. Jag har gjort den här vägen många gånger såväl som en hel del människor gör detta misstag. Gå av när du är i hamnen.

Det finns ett turistkontor på andra sidan hamnen så om du kräver hjälp kan du besöka.

4. Ta den offentliga båten till Tingloy Port eller Masasa Beach.

Du har två alternativ:

Alternativ 1: Fånga båten till Tingloy Port. Pris: P80. Resetid: 45 minuter – 1 timme. Vid hamnen, resa en trehjuling till din hemvistelse eller till början av vandringsvägen till Masasa -stranden (p80 per resa eller P20 per person).

Alternativ 2: Fånga båten som går direkt till Masasa Beach. Det finns offentliga båtar som går direkt till Masasa Beach, men de är färre såväl som deras scheman är ännu mer oförutsägbara. Pris: P100.

Tingloy båtschema

Nedan är rutinen för båtar som går till Tingloy hamn från Anilao hamn eller Talaga -hamn.

Anilao / Talaga Port till Tingloy Port
10:30
12:00
14:30
16:00
17:00

Tingloy -hamn till Anilao / Talaga Port
06:00
07:00
08:00
09:00
14:30

Baserat på erfarenhet följs emellertid inte alltid rutinerna ovan. Båten lämnar vanligtvis bara så snart det finns 80 passagerare ombord, så under off-toppsäsong såväl som vardagar, förbereder dig för att vänta längre.

Observera att den sista resan från Tingloy till fastlandet är kl 14:30. Detta innebär att om du är på en dagstur kräver du att fånga den sista båten eller så kommer du att fastna på ön eller kräva att charta en personlig båt, vilket är dyrare.

Om du besöker en helg kan du bli överväldigad av publiken. Besökare tenderar att stanna såväl som läger på den primära stranden. Men Masasa -stranden är lång. Du kan upptäcka tystare områden i de längre hörnen i området.

Hitta resorts nära Masasa Beach!

Om du inte campar så bra som du inte gör hemvistelse, kan du bo på en av de många orterna i Anilao och bara se Masasa Beach på en dagstur. Bläddra efter en utväg nedan.

2⃣0⃣1⃣9⃣ • 3⃣ • 1⃣4⃣ – Senaste uppdatering
2⃣0⃣1⃣7⃣ • 3⃣ • 9⃣ – allra först upp

Fler tips på YouTube ⬇

Relaterade inlägg:

Bulalo: Batangas signatursoppa, Filippinerna

Taal Basilica, Batangas: Asiens största katolska kyrka

Anilao, Batangas: Ovanför ytan på en undervattensen Eden

Topp 15 Batangas Beach Resorts + Nya typiska tips

Masasa Beach på en budget: Reseguide och resplan

Sepoc Island, Batangas: Budgetplan Travel Guide & Itinary

7 platser att se nära Manila under P1000

5 Batangas stränder i 1 helgäventyr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *