Är Jordan riskfri att besöka?

Senast uppdaterad: 2/2/2020 | 2 februari 2020

Jämfört med massor av dess grannar i Mellanöstern är Jordanien ett anmärkningsvärt riskfritt land att besöka.

När jag var i Jordan stötte jag aldrig på någon typ av säkerhetsproblem. liksom få människor tillhandahöll mig att “vad gör du här?” se. Istället upptäckte jag att alla var lyckliga, nyfikna och välkomnande.

Och ett antal solo -kvinnliga resenärer som jag förstår har upplevt exakt samma sak.

Kort sagt, medan människor kan ha en viss nervositet kring regionen, är Jordanien en av de säkraste platserna att åka till i regionen, liksom troligen bit kommer att gå fel här. I själva verket lägger den jordanska regeringen mycket ansträngning och pengar på att få besökare att känna sig riskfria med framträdande säkerhet och myndigheters existens i semesterregioner och på hotell.

Så vad kräver du att tro om innan du går till Jordan? Förutom finns det någon typ av delar du måste undvika?

Idéerna nedan täcker de säkerhetsproblem du kommer att kräva att tänka på innan du reser till Jordan så att du kan njuta av varje ögonblick på din resa. Om du har dessa idéer i åtanke kommer du att vara extremt riskfri när du är i Jordanien!

1. Var medveten om dina ägodelar – tack vare en ökad myndighets existens i Jordanien, till och med små brott är ganska låga, men det är alltid praktiskt att hålla sig medveten om var dina ägodelar är. Det har rapporterats om fickfickor såväl som handväskor i några av de mycket mer överbelastade delarna av Ammans gamla centrum samt på stora semesterplatser.

2. Förhindra gränserna med Syrien såväl som Irak – det är en typisk förståelse att Syrien såväl som Irak är farliga platser att gå till just nu, liksom detta sträcker sig till deras gränser med Jordanien. Ingen av de primära semesterattraktionerna är nära dessa gränser, så det är vettigt bara att hålla sig tydliga.

3. Håll dig borta från offentliga protester – det verkar som att de rutinmässiga offentliga presentationerna i Jordanien nästan alltid är fredliga, men precis samma, det är typiskt förnuft att förhindra enorma händelser som detta om du kan hjälpa den.

I huvudstaden, Amman, finns det ofta presentationer på torsdagskvällar eller efter fredagens middagsböner, nära premiärministerns kontor. De tenderar också att hända när stora ekonomiska problem diskuteras eller på betydande årsdagar. Håll ett öga på de regionala medierna så att du kan förhindra att oavsiktligt fångas upp i alla typer av regionala protester.

4. Var medveten om din säkerhet i taxiresurer – det har funnits några rapporter från kvinnliga resenärer om trakasserier från taxichaufförer. Den allra bästa metoden för att förhindra detta är att sitta i ryggen och förbli vaken. Dessa är extremt isolerade incidenter; Normalt sett är taxibilister i Jordanien verkligen hjälpsamma.

5. Var försiktig på ökenvägen – Highway 15, som går norrut till söder med Jordan, är en av de främsta vägarna mellan Amman såväl som andra centra, som Aqaba. Det har varit händelser när motorvägen är stängd sedan oroligheterna i Ma’an i söder, liksom andra delar är blockerade då och då. Inspektera de regionala nyheterna för alla typer av stängningar och alltid följa myndigheternas instruktioner.

6. Få resförsäkringsskydd – När du än reser, måste du alltid ha en korrekt nivå av reseförsäkring, med tanke på att du aldrig förstår när något kan gå fel. Få reseförsäkring när du bokar din resa för att hjälpa dig ur en nödsituation eller kompensera dig för stöld eller skada. Jag lämnar aldrig hus utan det.

Ofta ställer oro över Jordan Safety

Här är en lösning på de oftast frågade oro som jag får om säkerhet i Jordanien:

Är kranvatten riskfritt att dricka i Jordanien?
Generellt sett är kranvattnet i Jordanien riskfritt att dricka. Massor av hotell kommer att ha vattenrenare också bara för att se till att du får rent dricksvatten. Om du är i fråga om ditt vattens renlighet, koka det en minut för en minut eller använd en steripen eller livstraw för att rena det.

Det finns inga detaljerade återvinningsprogram i Jordanien så mycket plast hamnar i deponier. Försök att förhindra engångsplast om du kan.

Finns det någon typ av bedrägerier i Jordanien?
Liksom många länder finns det några bedrägerier som du vill vara medvetna om när du besöker. De mest typiska bedrägerierna inkluderar taxibilister som överladdar dig eller tar dig på en längre rutt, butiksägare som berättar att hantverk görs lokalt när de inte är, liksom butiksägare som säljer “antikviteter” som bara är billiga kopior.

De flesta av bedrägerierna försöker bara rippa dig så att du inte behöver oroa dig så mycket för din säkerhet. Håll bara dina förnuft om dig så bra som du kommer att kunna förhindra dessa typiska småbedrägerier.

För mycket mer information, inspektera detta publicera på typiska bedrägerier.

Är det riskfritt att åka till Jordan Solo?Liksom var som helst finns det några ytterligare försiktighetsåtgärder du måste vidta när du reser solo, men Jordan är absolut en fantastisk destination ändå. Det jordanska folket är verkligen vänliga och välkomnande, liksom du kommer att få fantastiska erbjudanden av regionala vänner.

Är Jordan riskfri att gå till för solo kvinnliga resenärer?
Solo kvinnliga resenärer vill vidta de grundläggande försiktighetsåtgärderna här förutom att vara medvetna om de plagg de bär. Naturligtvis vill du se till att du är lämpligt täckt när du går in på religiösa platser, men du kanske också vill dölja när du kolla in landet på Big också.

Oönskat intresse kan hållas i fjärran genom att klä sig som lokalbefolkningen och täcka din subjektiva hud. Långa byxor såväl som långärmad tee-skjortor kommer att gå en lång metod för att hjälpa dig att se mindre ut som en semester medan du också stoppar oönskad uppmärksamhet.

Här är några användbara artiklar om säkerhet skriven av våra solo kvinnliga reseexperter:

Hur man förblir riskfri som solo kvinnlig resenär

8 myter om solo kvinnlig rese debunked

10 typiska oro över solo -kvinnliga resor

Ska jag oroa mig för ett terroristattack i Jordanien?
Regeringsvarningar för resenärer till Jordan nämner möjligheten till terroristattacker på grund av vissa händelser tidigare, särskilt en på Karak Castle 2016, då en kanadensisk semesterare dödades. Det har på samma sätt varit ett antal extremistiska terroristområden som störts av de jordanska myndigheterna. Så faran finns, men regeringen är normalt bra på att spåra och ta hand om dessa.

Sammantaget är varningarna för terroristattacker på exakt samma nivå som många länder i Europa som du troligen skulle gå till utan att tänka på detta alls.

***
Trots att några av dess grannar är länder föreslår jag inte att du checkar ut just nu (som Irak och Syrien) Jordan är extremt välkomnande för turister, liksom regeringen, som är angelägen om att ha mycket mer utländskt Besökare har vidtagit massor av försiktighetsåtgärder för att se till din säkerhet.

De vänliga lokalbefolkningen – integrerade med extraordinär forntida arkitektur, sensationella ökeninställningar, liksom originaliteten i att kolla in Dead Sea, bland andra platser – kommer att se till att du har en grundligt tillfredsställande resa till Jordanien.

Boka din resa till Jordan: logistiska idéer såväl som tricks
Boka din flygning
Använd Skyscanner eller Momondo för att upptäcka en billig flygning. De är mina två föredragna bläddringsmotorer eftersom de bläddrar i webbplatser samt flygbolag runt om i världen så att du alltid förstår att ingen sten lämnas omvänd. Börja med Skyscanner allra först men eftersom de har den största räckvidden!

Boka ditt boende
Du kan boka ditt vandrarhem med Hostelworld eftersom de har den största aktien såväl som finaste erbjudanden. Om du vill stanna någon annanstans än ett vandrarhem, använd Booking.com eftersom de konsekvent returnerar de billigaste priserna för pensionat samt billiga hotell. Mina föredragna platser att stanna är:

Nomads Hotel samt Hostel (Amman)

Petra Entrance Hostel och Hotel (Petra)

Arabian Nights (Wadi Rum)

Misslyckas inte med att komma ihåg reseförsäkring
Reseförsäkringsskydd kommer att säkra dig mot sjukdom, skada, stöld och avbokningar. Det är detaljerad säkerhet i situationen, allt går fel. Jag åker aldrig på en resa utan den eftersom jag har varit tvungen att använda det många gånger tidigare. Mitt föredragna företag som erbjuder den allra bästa tjänsten och värdet är:

Säkerhetsvinge (för alla under 70)

Försäkra min resa (för de över 70)

Medjet (för extra repatrieringstäckning)

Letar du efter den allra bästa verksamheten att spara pengar med?
Kolla in min resurssida för det allra bästa företaget att använda när du reser. Jag listar alla de jag använder för att spara pengar när jag är på väg. De sparar pengar när du reser också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *