Tempozan Ferris Wheel: Sunny Surprises in Osaka, Japan

Redan före sex klockan var jag redan vid foten av det gigantiska snurrhjulet för att fånga solnedgången. Men jag glömde en sak: Jag var i Japan. Och i Japan går sommarsolen mycket senare, cirka sju.

När det äntligen gick upp för mig, målade jag ett leende i ansiktet. Bara några minuter tidigare streckade jag från tågstationen för att komma hit och tänkte att jag skulle vara sen för den himmelska showen och oroa mig för att jag inte skulle ha tillräckligt med tid att utforska resten av området. Men titta på det, jag fick en timme att spara. Ibland vet universum precis hur man kan överraska mig.

Osaka Bay Area har ett kluster av distrikt som ligger på konstgjorda öar och kappor vid vattnet. Vid mynningen av bukten ligger Tempozan Harbour Village, hem för några av de mest spännande och romantiska attraktionerna i den snabbt utvecklande staden. I ena änden är Osaka Aquarium, en av världens största tankar, och å andra sidan Universal Studios Japan. Däremellan finns flera andra attraktioner inklusive Tempozan Marketplace, ett köpcentrum; Naniwa Food Theme Park, en serie japanska matbås; Mount Tempozan, en liten park; och det imponerande tempozan -pariserhjulet, varför jag var i området. Stadens inhemska och internationella hamnfaciliteter finns också i området.

Sedan jag väntade på solnedgången valde jag att gå in i köpcentret som hjulet är bifogat till den tempozanmarknaden. Genom att utnyttja tiden för att leta efter potentiella souvenirföremål kontrollerade jag många butiker inklusive de som säljer manga, traditionella paraplyer och kläder. Utanför samlades en liten folkmassa runt en kille som gjorde en eldshow. Jag satt på marken och låtsades tillsammans med alla andra vara ett barn. Och utan att inse det, kom klockan nära att träffa 19:00. Heck, jag har inte ens sett matparken ännu, jag mumlade när jag galopperade tillbaka till rattet.

När jag nådde biljettdisken, hurra! Inga köer! Jag var den enda!

Inside Tempozan Marketplace
Strax efter anlände en annan grupp, men jag var redan framför linjen. Personalen bad mig vänta och sedan inleddes jag i min bil, och till min överraskning väntade någon på mig inuti! Det var inte riktigt någon. Det var något, något jag direkt kände igen – Stitch! Du vet, från Lilo och Stitch. Det är en enorm fylld leksak som sitter ensam på bänken. Universum älskar mig!

Min omedelbara BFF väntar på mig inuti gondolen.
Tempozan pariserhjulet är enormt. Dess diameter sträcker sig över 100 meter och dess höjd mäter 112,5. Det rymmer 60 bilar; Var och en kunde rymma upp till åtta passagerare. Definitivt inte lika stort, så stora eller så tekniskt avancerade som Singapore Flyer eller London Eye, men det är fortfarande värt en åktur.

En åktur varar 17 minuter, men det känns mycket kortare när du är ombord. (Du vet vad de säger, goda känslor håller inte. Eller så verkar de bara inte hålla.) Men inom de 17 minuterna tog jag varje ögonblick att ta det hela. Det var en fest för ögonen. Ju högre jag fick, desto mer bombarderades jag med otroliga sevärdheter. Mot havet såg jag Akashi Straits Bridge; och om Face, Mt. Rokko och Downtown Osaka. Min nya BFF -söm och jag åtnjöt grundligt panoramautsikten över det omgivande landskapet och stadsbilden.

Osaka Aquarium se från pariserhjulet
Broar runt
Osaka Bay Sunset.
Tempozan pariserhjul på natten
Lysa upp himlen!
Men det är inte allt. Medan vi var högst upp på hjulet, hände det. Solen siktade på ett dyk och spyade gyllene strålar som blötade havet och staden nedan.

Stitch och jag var det lyckligaste mänskliga inbyggda främmande paret i världen vid den tiden. Om jag bara kunde ta honom hem.

Tempozan pariserhjul
〒552-0022 1-1-10 Kaigandori Minato-Ku, Osaka City
Driftstimmar: 10:00 till 09:30
Antagningsavgift: JPY 700

Hur man kommer till Tempozan Ferris Wheel: Ta Osaka Loop -linjen i MRT och tända vid Bentencho Station. Överför till Chuo -linjen och ta tåget på kosmosquare. Gå av på Osakako Station. Härifrån är Tempozan Ferrishjulet bara en fem minuters promenad bort.

Fler tips om YouTube ⬇️⬇️⬇️

Relaterade inlägg:

Dotonbori: Sensory överbelastning i Osaka, Japan

Osaka Castle Park, Japan: Toyotomis dröm

Hotel Chuo Oasis i Osaka, Japan

10 matglädjer att prova i Japan

Snapshot: The Glico Man of Dotonbori – Osaka, Japan

Donguri Okonomiyaki Dining i Kyoto, Japan

Arashiyama, Kyoto: En DIY -vandringstur

Toei Kyoto Studio Park: Bästa attraktioner och hur man kommer dit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *