Ensam / tillsammans: 8 fotograferingsplatser i UP Diliman

Även om det är ensamt / tillsammans, är Black Sheeps senaste romantiska film mestadels inställd i Diliman, det kommer aldrig att få dig att känna dig utesluten. Filmen stjärnor Liza Soberano och Enrique Gil, som spelar en Iska (en kvinnlig student) och en UST -medicinsk student som blev kär och drömde tillsammans bara för att drunkna i livets hårda, nykterande verkligheter.

Jag är säker på att många människor, idealistiska eller realistiska, kan relatera till karaktärerna och situationerna. Men jag medger att som en Iska själv, filmen ensam/tillsammans gjorde mig riktigt nostalgisk på grund av alla dessa bekanta platser. Det fick mig att vilja besöka campus och återuppleva mina college dagar!

Om du har sett filmen och du vill besöka platserna där Lizquen hade sina bästa stunder, här är de!

Om du inte har sett det ännu kan detta innehålla några milda spoilers. Men om du är cool med det, läs vidare.

Vad behandlas i den här guiden?

Upp nedsänkt trädgård
Palma hall
Academic Oval (Lantern Parade)
Vinzons Hall
Up Cine Adarna
Vargasmuseum
Tomatspark
Chokladkyss
Bonus: National Museum of Fine Arts
Bonus: Eraserheads trivia
Fler tips på YouTube ⬇ Relaterade inlägg:

Upp nedsänkt trädgård

Efter “Oble” (Oblation Staty) är den sjunkna trädgården utan tvekan den näst mest framstående funktionen på UP Diliman Campus. Det är öppet för alla, som en mycket lättillgänglig vän som är villig att lyssna på alla dina rants och problem. Det har också varit hem för många veckolånga firande firande som förstör oss med väl älskad OPM-musik men också en årlig dos av “Jumping Jologs”, om du missade att vara en. ; P

I filmen blev den sjunkna trädgården vittne till den blommande kärleken mellan tenn (Liza) och RAF (Enrique) och delade sina drömmar och planer för framtiden. Det fungerade också som en plats för kontemplation när deras vägar korsade igen efter flera år.

Palma hall

Palma Hall är mest populärt känd som “som” (Arts & Science Building) till Iskos och Iskas, där Freshies vanligtvis tar sina allmänna utbildningsämnen. Alla scener med tenn som deltog i konststudier stora klasser hände här. Ett av Palma Halls berömda områden är “som steg” – de många små stegen som leder till byggnadens huvudingång.

Academic Oval (Lantern Parade)

Om upp Diliman var ett hjärta, kan den akademiska ovalen betraktas som aorta, den största artären, som pumpar ut blod i hela kroppen via de mindre artärerna som är anslutna till det. Kör längs den akademiska ovalen kommer du att gå förbi bland annat Quezon Hall (huvudentré), Vargas Museum, Palma Hall (AS), Benitez Hall (College of Education), Vinzons Hall, Malcolm Hall (College of Law), Melchor Hall (College of Engineering), UP Theatre, Abelardo Hall (College of Music), UP Carillon och Plaridel Hall (College of Mass Communications).

UP Lantern Parade -scenen togs här. I själva verket kan du faktiskt få en glimt av Acad Oval i alla följande scener: sjunkna trädgårdsscener, gatamat stall framför Vinzons Hall med Tin’s vänner och Palma Hall/As Steps -scener.

Vinzons Hall

Vinzons Hall har varit huvudkontor för universitetsstudentrådet. Fronten, som vanligtvis är trångt eftersom alla jeepney -rutter som arbetar i och runt campusstoppet här, är lastad med gatamatbås. Det innehåller också Vinzons Hill Tambayan -komplexet.

En av mina mest favorit roliga scener sköts här, inte bara för att det är kilig överbelastning utan också på grund av gatamaten som jag fruktansvärt saknar! Tin var mat som snubblade med sina vänner när RAF dök upp från ingenstans, svettig från pendlingen från España till Diliman. Prata om “E för ansträngning” eller är det “en för ansträngning”? Haha. Jag är förvirrad! Men en sak är säker: Liza är fortfarande vacker även med en enorm finn i ansiktet.

Up Cine Adarna

Cine Adarna drivs av UP Film Institute och är det nationella universitetets 800-sits. Det kan visa upp och skärmar filmer fria från censur för akademiska ändamål. Tin’s college examen scenen togs här.

Vargasmuseum

Institutionen som tog in henne när ingen var villig att lita på henne och de flesta av dem tvivlade på hennes uppriktighet. Scenerna som kom efter var alla i Vargas Museum – tenn som arbetade på museet och sedan inrättade en konstutställning/evenemang.

Tomatspark

En favorit mat och dricksplats bland studenter till och med tillbaka på dagen! Beläget i lärarnas by, precis utanför campus. Det fungerar som inställningen för den här scenen.

Chokladkyss

Ah! Den berömda chokladkyss. Tillbaka när vi var studenter skulle mina vänner och jag reta oss själva som Nakaluwag-Luwag när vi lyckades äta på Chocolate Kiss trots våra magra studentfonder eller ersättning. Den mest populära produkten är Devil’s Food Cake. Mmmmm!

Tin gick för att besöka hennes favoritprofessor för konststudier, Alvarez. De fortsatte att fånga upp en måltid på Chocolate Kiss Restaurant på Bahay Ng Alumni, över Cine Adarna och Up Theatre.

Bonus: National Museum of Fine Arts

Men självklart! Även om detta inte ligger i Diliman CampuS, detta måste göra det på listan eftersom konceptet och filmen startade här – Juan Lunas stora mästerverk, Spoliarium.

Gör dig själv en tjänst och besök Nationalmuseet. Första gången jag såg det, när jag gick in i huvudhallen, blev jag tårögd. Men än en gång är det bara jag. Spoliarium är historien om oss – vår historia och kämpar som ett folk. Och det anmärkningsvärda med Spoliarium är att dess budskap fortfarande är relevant idag. Gå och se Spoliarium, vare sig ensam eller tillsammans med vänner/familjer. 😉

Bonus: Eraserheads trivia

Ja, det är inte en plats eller en plats, men bandet betraktas som en “institution” av många. Alla medlemmar var alla uppe studenter på Diliman campus, och det är här där bandet Eraserheads bildades.

Och deras låt, Spoliarium, tycktes vara över hela filmen, så jag tror att den har ganska förtjänat sin plats här.

Alla bilder med tillstånd av svarta får!

2⃣0⃣1⃣9⃣ • 2⃣ • 1⃣5⃣

Fler tips på YouTube ⬇

Relaterade inlägg:

Topp 12 långa helgdestinationer från Manila (inga flyg behövs)

Stränder nära Manila: 10 oklädda weekendresor

5 Trevliga inomhusattraktioner i Metro Manila

7 saker att göra i upp diliman

Kupongtaxipriser: NAIA -terminal till Metro Manila -områden

National Planetarium Manila: Entréavgift, schema och andra tips

Ramen leverans i Metro Manila: Ramen Nagi, Ippudo, Mendokoro Ramenba & mer!

2022 Lista över DOH-BOQ-ackrediterade karantänhotell i Metro Manila & nära NAIA (DOT-godkänd)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *