21 Bästa saker att göra i San Miguel de Allende

Ta en promenad längs kullerstensgatorna och beundrar den fantastiska arkitekturen när du studsar mellan museer, kaféer och gallerier. Sätt dig ner för att ta in sikten och ljudet från Town Square innan du åker ut för en trevlig middag och takcocktails. Några dagar av detta, och du kommer snabbt att inse varför San Miguel de Allende är en av de mest populära platserna att besöka i Mexiko.

Medan en dagsutflykt här är en av de bästa sakerna att göra i Guanajuato, förtjänar denna stad din tid!

Under de senaste två åren har San Miguel de Allende utsetts till en av de bästa städerna i världen av Travel & Leisure. Vad är det med denna lilla kolonialstad i Mexiko som gör den till en så speciell plats?

Parroquia de San Miguel Arcángel tornar över staden
Låt oss titta närmare och kolla in några av de bästa sakerna att göra i San Miguel de Allende.

Obs: Den här artikeln har uppdaterats för att återspegla de nuvarande kostnaderna och de bästa sakerna att göra i San Miguel de Allende 2021. Njut av din resa!

Innehållsförteckning
1. Häng ut på torget
2. Ta en dagstur till Cañada de la Virgen
3. Ta en titt inuti kyrkan
4. Besök den botaniska trädgården
5. Gå på en vandringstur
6. Studera spanska
7. Besök Ignacio Allende hem
8. Utforska helgedomen i Atotonilco
9. Ta en promenad till en synvinkel (en av de bästa sakerna att göra i San Miguel de Allende!)
10. Besök Fabrica La Aurora
11. Upplev en lokal festival
12. Gå ridning
13. Dyk in i konstscenen
14. Kyl ut i ett café
15. Se en show på teatern
16. Koppla av i de termiska baden
17. Ät dig över staden
18. Besök en lokal marknad
19. Drycker med utsikt
20. Fly högt i en varmluftsballong
21. Fester det i en dykbar
Bonus!
Nu vet du vad du ska göra i San Miguel de Allende

1. Häng ut på torget

Liksom med de flesta städer i Mexiko är San Miguel de Allende centrerad runt huvudtorget.

Denna trädkantade torg är känd som El Jardin och är omgiven av underbara byggnader som församlingskyrkan San Miguel. Hängande här toppar enkelt listan över saker att göra i San Miguel de Allende.

Torget är livligt med aktivitet på kvällarna och på helgen. Du kommer att se roaming Mariachi -band, ballongförsäljare och massor av mellanmålsleverantörer, vilket gör en mycket livlig scen.

Om du någonsin går vilse och vandra de slingrande gatorna, bara hitta dig tillbaka till torget och börja om igen.

Att besöka de viktigaste torgen i städerna och städerna är en av de bästa sakerna att göra i Mexiko. Det är här du hittar alla åtgärder! Klicka här för att hitta den här torget på kartan.

2. Ta en dagstur till Cañada de la Virgen

Inte långt från staden hittar du den enorma naturskyddet av Cañada de la Virgen. Höjdpunkten i ett besök på denna arkeologiska plats är att kunna utforska de många pyramiderna.

Det finns mycket mer att göra här, inklusive camping, ridning och astronomiturer. Även om det är möjligt att besöka på egen hand, är du bättre på att registrera dig för en turné (som inkluderar transport, alla avgifter och en guide) för att komma ut hit.

☞ Se också: Saker att göra i Oaxaca – 21 saker du inte vill missa

3. Ta en titt inuti kyrkan

Utan tvekan är stadens emblem den fantastiska La Parroquia de San Miguel Arcángel. Jag

TS Towning Neo-Gothic Fasade är ett riktigt arkitektoniskt mästerverk. Det byggdes av den självlärda Zeferino Gutiérrez som tros ha använt vykort av europeiska kyrkor för inspiration.

En titt i församlingskyrkan.

Medan utsidan av kyrkan är helt hisnande, se till att gå in och titta också runt.

I kapellet kommer du att kunna se den vördade bilden av Cristo de la Conquista (Kristus av erövringen) samt en vacker målning som visar grundandet av staden.

** Obs: Ett besök i de fantastiska kyrkorna är också en av de bästa sakerna att göra i Guadalajara!

4. Besök den botaniska trädgården

Medan många besökare i San Miguel de Allende tillbringar mycket av sin resa och beundrar den konstgjorda skönheten som finns i överflöd, vill du också skära ut lite tid för att komma ut i naturen.

Det perfekta stället att göra det är den stora botaniska trädgården som kallas El Charco del Ingenio. Här kan du njuta av en lugn promenad längs de många spåren, göra lite fågelskådning eller sitta ner för en picknick nära ett vattenfall.

Reservatet är öppet från 21:00 till 17:00 året runt, och på vissa dagar erbjuds fri transport till den botaniska trädgården. Klicka här för detaljer.

☞ Se även: Manzanillo Mexico: The Ultimate Travel Guide

5. Gå på en vandringstur

Det är kul WanderinG runt kullerstensgatorna i San Miguel de Allende på egen hand, men det är ännu bättre när du åtföljs av en kunnig guide.

Att registrera sig för en vandringstur i staden är definitivt en av de bästa sakerna att göra i San Miguel de Allende.

Gå runt San Miguel de Allende.

Vandringsturer möts vanligtvis i centrum av staden och varar cirka 3 timmar. Detta är ett bra sätt att få dina lager i staden, träffa nya människor, lära sig om San Miguel och få några lokala rekommendationer för var du ska äta och dricka!

Denna “Landmarks and Lunch: Walking Tour” är 3 timmar lång och innehåller en kunnig guide, stannar vid flera landmärken runt staden och en full lunch. Klicka här för att lära dig mer.

När du reser Mexiko, se till att gå med i en vandring när du först anländer till någon av städerna.

6. Studera spanska

En av de mest populära sakerna att göra i San Miguel de Allende är att registrera sig för spanska lektioner. Det finns gott om utmärkta spanska skolor här och lokalbefolkningen är supervänliga och redo att hjälpa dig att öva.

Gräva den dåliga gringo -accenten och förbättra din español här innan du reser till andra delar av Latinamerika. Även om det finns några spanska språkskolor tillgängliga, rekommenderas den här starkt.

☞ Se mer: Den bästa tiden att besöka Mexiko – en guide för resenärer

7. Besök Ignacio Allende hem

Visste du att San Miguel de Allende faktiskt är uppkallad efter två olika människor? Staden får sitt namn från en friare som heter Juan de San Miguel och Ignacio Allende, en hjälte och martyr av den mexikanska självständighetsrörelsen.

En av de bästa sakerna att göra i San Miguel de Allende är att besöka det senare hem, som nu är stadens historiemuseum.

En titt inuti Casa de Ignacio Allende.

Museo Historico är öppen från tisdag till söndag och kostar bara cirka $ 3 att besöka. Tillbringa en timme eller så här så lämnar du en mycket bättre förståelse för staden, dess historia och dess betydelse för landet.

8. Utforska helgedomen i Atotonilco

Bara en 30-minuters bilresa från centrum av staden hittar du den otroliga fristaden i Atotonilco.

Detta historiska kyrkokomplex är en UNESCO: s världsarvslista och är känd för sina mexikanska barock väggmålningar. Målningarna är faktiskt så vackra att det har kallats ”Sixtinska kapellet i Mexiko.”

Den lilla, färgglada staden själv har några byggnader och matbås, men det finns inte mycket intresse här för turister utom helgedomen.

9. Ta en promenad till en synvinkel (en av de bästa sakerna att göra i San Miguel de Allende!)

San Miguel de Allende ser fantastiskt ut på gatunivå, men det ser ännu bättre utifrån.

Tack och lov är det inte så svårt att få en fantastisk panoramautsikt över staden. Det handlar bara om en 15-20 minuters promenad från torget upp till utsiktspunkten, som kallas El Mirador.

Vilken utsikt!

Se till att ta med kameran med ett fullt batteri så att du kan knäppa några bilder av denna underbara stad från denna fantastiska utsiktspunkt. Lägg till en vandring upp till Mirador till din lista över saker att göra i San Miguel de Allende.

10. Besök Fabrica La Aurora

Under nästan 100 år var Fabrica La Aurora ett textilbruk i norra San Miguel de Allende. Idag är det en livlig samling av butiker, gallerier och kaféer som många kallar ett paradis för konstälskare.

Om du vill titta på artisterna på jobbet, försök att komma in på en torsdag för deras öppna studiodag. Kontrollera deras webbplats för att se vad som händer och se till att du inkluderar ett stopp här vid ditt besök.

11. Upplev en lokal festival

Det pågår olika festivaler hela året i San Miguel de Allende.

In fact, it’s known as a “fiesta town” because it loves to party! It seems like there’s always something fun happening here, whether it be a music festival or a traditional Mexican holiday.

Enjoying some music and dancing in town.

There are famous storytelling and jazz festivals here each year, and there’s also the absolutely wild Dia de los Locos (Day of the Crazies). This is one of the best festivals in Mexico, don’t miss it!

People get dressed up in all kinds of crazy costumes for a huge parade that’s tons of fun for all. This crazy day happens on the Sunday closest to June 13th, so plan accordingly.

12. Gå ridning

Far and away one of the most popular things to do in San Miguel Allende is a bit of horseback riding.

There are several different options for horseback riding adventures, from short rides through town uptill utflykter över natten på ranch. Ett mycket ansedd turnéföretag som du kan kolla in är Coyote Canyon Adventures.

⇒ Se även: Puerto Escondido – The Ultimate Travel Guide

13. Dyk in i konstscenen

San Miguel de Allende har länge varit en favorit bland artister, både etablerade och blivande. När du går runt i staden kommer du snabbt att märka hur riklig konst är i San Miguel.

Det finns museer, gallerier och institut över hela staden, inklusive den berömda Instituto Allende. Det finns flera alternativ här för att släppa loss din inre konstnär, från en dags workshops till 4-veckors kurser.

Fantastisk konst är runt varje hörn.

Även om du inte ska skapa konsten själv, hittar du massor av iögonfallande bitar runt om i staden att beundra. De som är intresserade av att ta med lite mexikanska konstverk kommer att hitta San Miguel de Allende till en fantastisk plats att shoppa.

14. Kyl ut i ett café

En av mina favorit saker att göra i San Miguel de Allende är att hitta ett bord på ett lokalt café och se staden gå förbi. Några av de bästa alternativen inkluderar Lavanda Café, Cumpanio och San Agustin för choklad och churros.

Med ett trevligt uppsving av koffein och socker kommer du att vara redo att fortsätta din utforskning av denna berömda mexikanska stad.

15. Se en show på teatern

En resa till Angela Peralta -teatern är definitivt en av de bästa sakerna att göra i San Miguel de Allende. Denna intima teater är uppkallad efter drottningen av mexikansk opera och är värd för en mängd olika föreställningar från både lokala och besökande artister.

Ett bra ställe att fånga en show.
Se till att kontrollera evenemangskalendern innan din resa och ta några biljetter för att se en show här. En av de största evenemangen här är International Jazz Festival, som äger rum varje år i november.

16. Koppla av i de termiska baden

Om du undrar vad du ska göra i San Miguel de Allende efter allt det som går runt och utforska, är det ditt bästa alternativ att gå runt i ett termiskt bad. Kick tillbaka och koppla av!

Det finns flera termiska bad nära staden där du kan gå en fin blöt. De mest populära valen är Escondido Place och La Gruta, som båda lätt kombineras med en resa till helgedomen.

⇒ Se även: 21 Topp saker att göra i Mazatlan

17. Ät dig över staden

För en så liten stad packar San Miguel de Allende säkert en stans när det gäller den kulinariska scenen. Från gatamat upp till god mat och allt däremellan kommer munnen säkert att vattna ständigt när du äter dig över staden.

Det finns ett överflöd av läcker lokal mat här, men det är inte allt som staden lagar upp. Du hittar också många fantastiska fusionsrestauranger såväl som internationellt kök för att behaga stadens stora expatpopulation.

Om du undrar vad du ska göra i San Miguel de Allende för mat, finns det ett par matturer du kan gå med.

Denna 3-timmars, kvällskväll “tacos och tequila” mat- och vandringstur innehåller 6 mat- och drycksmakningsplatser (allt handplockat av din guide)-du kommer att vara full i slutet av det! Lär dig mer här.

Om du är intresserad av ovanstående turné, men föredrar att gå med på dagen för lunch, titta på denna mattur i centrum.

? Planerar du en resa till andra områden i Mexiko?

Don’t miss the fun things to do in Puerto Vallarta, the exciting things to do in Mexico City, and the colonial town of San Cristobal de las Casas. If you’re heading to the coast, check out the awesome things to do in Cabo San Lucas, the relaxing things to do in Isla Mujeres, the crazy partying and other fun things to do in Cancun, the epic ruins and

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *