En smak av Siem Reap, Kambodja

Siem Reap är inte exakt en matdestination. Medan grannarna Thailand såväl som Vietnam redan har vunnit runt om i världen popularitet för sina läckra kök, är Kambodja inte lika känd för sin mat som för sina tempel och historiska platser. Tja, åtminstone här på Filippinerna. Således hade jag inte mycket förväntningar på att mina smakbullar badade i största nöje under min vistelse i Siem Reap. Ändå gjorde denna kambodjanska stad inte besviken. Många rätter som jag försökte tillagades helt enkelt, förberedde snabbt och kostnaden billigt! För någon som inte riktigt är en äventyrlig ätare ändå såväl som vars budgetplan är extremt begränsad, i vissa fall räcker de.

Under min vistelse upptäckte jag faktiskt en ny uppskattning för Khmer -matlagning. Dess enkelhet är dess största styrka. Andra sydöstra orientaliska köken beror starkt på kryddor såväl som örter men Khmer-köket använder dem i mått, inte så viktiga komponenter men som enkla smakförbättrare som de kan göra utan. Till exempel är Chili Pepper inte så framträdande just här till skillnad från såväl i Thailand som Laos. Jag är inte ett stort fan av kryddig mat så jag hade verkligen en fantastisk tid att äta i Siem Reap.

En restaurang på den gamla marknaden i Siem Reap

Amok räkor. Räkor i en kokosnötbaserad sås, insvept i bananblad samt ångat. Jag ville prova en sötvattensfisk men den erbjöds inte vid den tiden. Jag var tvungen att träna för räkor som var bra.

Fläsksparerib med ägg. Det påminde mig så mycket om koreansk nötköttgryta förutom att detta är fläsk. Tyvärr hade den här skålen inte mycket kött i sig. Jag gillade dock soppan.
Stekt nudlar med fjäderfä såväl som grönsaker. Vanligt smakade dock gott.
Stekt nötkött. Det är deras version av Tapa.
Jag kom inte ihåg namnet på denna måltid men detta är aubergine såväl som det är fantastiskt!
Chicken Barbeque såldes på Street Sidewalk!
Kyckling curry. Men det smakade som fjäderfä pastell.
Stekt ris med nötkött
Den här är verkligen en vietnamesisk måltid men jag försökte det ändå. Det var den enda nudelmåltiden med soppa som serverades vid en hawkerbås som jag besökte.
Tom Yum. Kambodjansk stil.

Mango Shake samt Rambutan Shake. Japp, Rambutan Shake. Försökte det för allra första gången så bra som jag föll in som det!

Om det finns något som jag inte glädde mig extremt mycket är det de begränsade valen som finns tillgängliga. Många av matställena som jag försökte serverade bara stekt ris, stekt nudlar, några stekt kötträtter, liksom lite lite amok samt sötvattensfisk. Men det handlade om det. Eftersom mycket oftare än inte åt jag på Kerbside -restauranger under denna sydöstra orientaliska ryggsäcksresa, kanske jag inte hjälper till att jämföra den höga kvaliteten på de rätter som jag fick från varje stad. Definitivt, gatorna i Chiang Mai, Bangkok och Hanoi gav mig den mest förtjusande tiden med sina läckra rätter till ett mycket lägre pris. Siem Reap är dock inte dålig alls. Men då är jag inte så svår att behaga.

Fler förslag på YouTube ⬇

Relaterade inlägg:

Cykling runt Siem Reap, Kambodja

Angkor Wat, Siem Reap, Kambodja: Mitt i storheten

Bayon Temple samt de många ansikten av Angkor Thom, Siem Reap, Kambodja

TA Prohm Temple: The Crushing Accept i Angkor, Siem Reap, Kambodja

Preah Prom Rath Pagoda: The Gracious Souls of Siem Reap, Kambodja

Thommanon såväl som Chau State Tevoda: The Twin Temples of Angkor, Kambodja

Mandalay Inn: Var man ska bo i Siem Reap, Kambodja

Angkor, Kambodja: 10 förslag för en angenäm turné

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *